Nogomet na jugu Hercegovine

Dok lopta miruje, treneri razmišljaju

13.12.2015.
u 07:00

Bjelave zadovoljne središnjim dijelom sezone, a Podavala jesenskom završnicom U Gabeli će, kao i proteklih godina, početak priprema kreirati termin idućeg nogometnog turnira 'Memorijal Andrije Ankovića'

Za razliku od intenzivnog društvenog života na jugu Hercegovine u predblagdanskom razdoblju, na nogometnim travnjacima je "mrtvo more". Potvrđuju to i treneri Damir Boraovac - Čapljina i Faruk Kulović - GOŠK. - Teško je na pola sezone govoriti što bi i kako bi u nastavku, to je uvijek nezahvalno, ističe Damir Borovac, trener kluba iz Bjelava, te obrazlaže:

Moglo je bolje, ali i lošije

- Jedno je sigurno, jesenskom polusezonom sam zadovoljan, moglo je i bolje, ali i lošije. Krenuli smo kasnije od većine prvoligaša i kvalitetnim radom ih stizali. Nije bilo lako jer poslije dvije startne utakmice bili smo na začelju. Polako smo ulazili u formu odigrali dobro veći dio polusezone, a pad pri kraju tog dijela posljedica je svakako i malog igračkog fonda. Za nastavak moramo najprije odrediti ciljeve i prioritete, pa sukladno tome složiti momčad. Moramo se dobro pripremiti jer iskustvo uči da se u nastavku prvenstva bodovi teško osvajaju na strani. Teško će biti, nitko se ne predaje, zato i kažem da moramo biti maksimalno spremni.

Bit će iznenađenja, nogomet je čudna igra, ne prašta opuštanja, za čas se sve može okrenuti, smatra Borovac koji kao optimalan rok za početak priprema drži oko 15. siječnja. - Velika je stanka, puna dva mjeseca, ali nemamo se pravo žaliti jer kako je nama tako je i drugima, podcrtava trener Čapljine. Na sličnom fonu je i Faruk Kulović, trener "lavova" iz Gabele, koji još "vrti film" s kraja prošle sezone.

Teško, ali ne i nedostižno

- Pobjedom u Visokom u zadnjem kolu napravili smo veliku stvar. Čak ni borba za sami vrh nije nedostižna, iako zaostajemo 7 bodova i imamo lošiji raspored od nekih konkurenata. Međutim, završnica sezone govori kako možemo više. GOŠK je u 11. kolu imao samo 13 bodova. U četiri posljednja kola jesenske polusezone osvojili smo devet bodova. Od uzvratne kup utakmice protiv Željezničara, na kojoj sam odmarao neke igrače jer nemamo igračku širinu, zaigrali smo bolje i, ja bih rekao, izvukli prvi dio prvenstva. Za nastavak moramo osigurati igračku širinu, kaže Kulović, te objašnjava:

- Mislim da su mladi igrači dali i više nego što su optimalno mogli. Mogu mladi igrači biti dopuna od kako se to kaže 11. do 18. u ekipi, međutim, do 12. teško to mogu, bez obzira na talent, a GOŠK ima zaista nadarenih mladih igrača, koje ne smijemo 'slomiti' pretjeranim očekivanjima, kaže Kulović koji optimum za početak priprema za drugi dio smatra razdoblje od 10. do 15. siječnja.

Naravno, u Gabeli će, kao i proteklih godina, početak priprema kreirati termin idućeg nogometnog turnira "Memorijal Andrije Ankovića". U svakom slučaju, u nogometu na jugu Hercegovine je "mrtvo more", kakvo se ne pamti u posljednjih nekoliko godina. Svakako, poslije takvog 
stanja mogli bi se očekivati "jači valovi". 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?