Utakmica na Poljudu

Dok je Zrinjski bio impresioniran na Poljudu, Hajduk je zabijao pogotke

09.10.2016.
u 07:00

Nogometaši Zrinjskog poraženi su u Splitu od Hajduka (2:0) na zanimljivoj prijateljskoj utakmici odigranoj na Poljudu. Zrinjski na ovoj utakmici jednostavno nije izgledao kao momčad koja je aktualni prvak jedne zemlje.

Otvaranje očiju

Ovaj će susret mnogima u Mostaru, a pogotovo igračima Zrinjskog, dobro doći za vraćanje u realnost, za otvaranje očiju. Svojevrsni susret sigurno može biti škola za plemiće, pogotovu s psihološkog aspekta. Dok su plemići u uvodnom dijelu utakmice bili impresionirani Hajdukom, on im je zabio dva gola. Realno, Hajduk koji je istrčao protiv Zrinjskog daleko je od neke visoke kvalitete, ali to opet više govori o mostarskoj momčadi.

U prvih 20-ak minuta nije bilo discipline u igri Zrinjskog, nekoliko nogometaša plemića kao da je igralo privatnu utakmicu pa su nepotrebno solirali, imali su uloge na terenu koje im i ne priliče. Neki su pak neobjašnjivo griješili do te mjere da su izgledali kao da su se prepali. Uglavnom, dok je Zrinjski ušao u svoj ritam, već je gubio 2:0. Posebno je zakazala zadnja linija (najviše stoperi Bogdanović i Jakovljević) koji su s po nekoliko pogrešaka najviše kumovali kod dva primljena pogotka koja su zabili. Vezni red također nije bio na razini (Petrak, Tomić i posebno Bilbija), imao je mnoštvo pogrešaka u predaji. U igri prema naprijed nisu se nametnuli Todorović i Mešanović, dok je znatno bolje od ostalih odigrao Peko, i tu se najbolje vidjelo njegovo iskustvo igranja na višoj razini, odnosno u 1. HNL, ipak, i osim nekoliko dobrih prodora, i kod njega je izostao konkretni učinak. Definitivno je Zrinjskom nedostajao njegov ponajbolji igrač Katanec, s kojim bi zadnji red vjerojatno bio manje propustan.

Znatno oslabljeni Hajduk

Ipak, to Mostarcima nije nikakav alibi jer Hajduk je, uvjetno rečeno, igrao s drugom postavom, jer ta momčad bez najboljeg strijelca Ohandze, Kožulja i vratara Kalinića i još kojeg igrača iz početne postave znatno je slabija nego inače. Drugi veliki nedostatak Zrinjskog na ovoj utakmici bio je izostanak raspoloženog igrača koji bi mogao dati to zadnje dodavanje. Tu ulogu najčešće ima Bilbija, ali on je na ovoj utakmici bio indisponiran. Zrinjski je u prvom dijelu imao par obećavajućih situacija, igrao je na trenutke i jako lijepo, držao je Hajduk pod pritiskom, ali bi, kada je to trebao pretvoriti u konkretne prilike ili pogodak, tu igra završavala. Najbolju priliku u prvom dijelu možda je mogao imati Todorović u 32. minuti, nakon jednog dobrog dodavanja Mešanovića, ali je od njega jedan na jedan bio brži vratar domaćina.

U nastavku utakmica nije imala ritam kao u prvom dijelu, jedan od razloga za to bio je veliki broj izmjena kod obje momčadi. Inače, kod Zrinjskog su utakmicu počeli: Kozić, Peko, Tomić, Bogdanović, Čolić, Stojkić, Todorović, Mešanović, Petrak, Jakovljević, Bilbija (a tijekom drugog dijela u igru su ulazili Bandić, Radeljić, Pehar, Žeravica, Jović, Lučić, Miketek, Aćimović, Stojanović, Koaudio i Mrkaić). U nastavku utakmice momčadi su se smjenjivale u razdobljima bolje igre, Zrinjski je opet bio nešto kombinatorniji. Mostarci su bili i bliže pogotku, a u 84. minuti preko Mrkaića mogli su smanjiti rezultat. Ipak, Mrkaićev šut, iz dobre pozicije, otišao je pored gola. Na koncu je Hajduk mogao proslaviti zasluženu pobjedu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije