Ženski nogomet

Djevojke s Pecare s visokih 8:0 nadigrale ekipu iz Mostara

12.10.2016.
u 10:00

Široki Brijeg obilježit će drugu godišnjicu utemeljenja. Još “maloljetnički” rođendan cure će obilježiti skromno, ali i svečano, zajedničkom večerom i prigodnim druženjem u klupskom restoranu na Pecari.

Visoka pobjeda

Ipak, rođendan su “najizraženije” obilježile u subotu na prvenstvenoj utakmici 6. kola Prve ženske nogometne lige, pobijedivši visoko i zasluženo u gostima Mostar 8:0. U obostrano sportskoj igri, praktično bez prekršaja ili kartona, pogotke za Širokobriježanke zabile su Julija Kvesić 1, Nikolina Čerkez 2, Ivana Mikulić 2, Slavica Glavota 2 i Matea Marušić 1. Nakon šest kola na prvenstvenoj ljestvici Prve lige FBiH vodi Fortuna iz Živinica s maksimalnih 18 bodova, a Širokobriježanke dijele drugo mjesto sa zeničkim Čelikom:

- U sljedećem smo prvenstvenom kolu u nedjelju domaćini na Mostarskom blatu Čapljini. Naravno da očekujemo našu novu pobjedu, rekao nam je trener Ivan Kvesić koji vezano uz ovu utakmicu ima stanoviti hendikep glede sastava ekipe:

- Radi se o “slatkom” problemu na koji smo u klubu ponosni. Naime, tri naše nogometašice, Julija Kvesić, Katarina Ljubić i Slavica Glavota dobile su poziv za nastup u hrvatskoj U19 reprezentaciji. I do sada je bilo poziva na okupljanje u kamp reprezentacije naših igračica, ali ne i za službene nastupe. Kvesić, Ljubić i Glavota putuju u Tallinn (Estonija) gdje se od 17. do 24. listopada igra kvalifikacijski turnir za Europsko prvenstvo. U skupini su još Češka, Švicarska i Estonija, rekao nam je Kvesić.

Mlade snage

Trener Kvesić dodao je kako, uz seniorski sastav, i kadetkinje NK Široki Brijeg vrijedno i redovito treniraju.

- Oko 20 mlađih djevojaka za sada samo trenira, one ne igraju prvenstvo. Za sada igraju samo kup - turnirski. U lipnju su cure u Sarajevu osvojile 4. mjesto, sad čekamo novi lipanj, zaključio je Kvesić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije