REKORD

Dinamo sutra dovodi najskuplje pojačanje u povijesti?

martin ojeda
02.01.2022.
u 09:13

Martin Ojeda u ponedjeljak bi trebao postati novi igrač Dinama. Za 23-godišnje lijevo krilo, Argentinca koji može igrati i desno i na mjestu polušpice, zagrebački se klub borio s američkim Orlando Cityjem, no izgleda da su plavi ipak bili atraktivniji i po ponudi i kao destinacija za igračev razvoj. Ojedina tržišna vrijednost je 6 milijuna eura, a toliko bi ga otprilike platio i Dinamo, što bi bio rekordan ulazni transfer za zagrebački klub. Dosadašnji rekord drži transfer Marka Roga iz Splita 2015. za pet milijuna eura.

Ojeda nastupa za argentinskog prvoligaša Godoy Cruz, a ove je sezone u 36 utakmica zabio 15 golova i četiri puta asistirao za gol. Kako je Argentinac i sam nedavno rekao, u vrlo je kompliciranoj situaciji jer je u Godoyu na posudbi iz Racinga.

- Godoy Cruz ima 50 posto prava na mene, Racing 30 i još jedna grupa 20 posto. Ne znam što će biti dalje, ali volio bih ponoviti godinu poput ove u kojoj sam imao puno samopouzdanja. Sudbina će reći gdje ću nastaviti karijeru - nedavno je izjavio Ojeda.

No, Ojeda je itekako svjestan da bi dolaskom u Dinamo bio u puno većem “izlogu” nego u Orlandu, a zna i priču s Danijem Olmom, koji je u Zagrebu doživio takvu afirmaciju da su ga željeli ponajbolji europski klubovi.

Dinamo je ove zime već napravio jedan bombastičan transfer. Petar Bočkaj došao je iz Osijeka za 2,7 milijuna eura, a vezano uz Ojedu pojavio se detalj koji dodatno pojačava priče o tome da bismo uskoro mogli vidjeti i drugi transfer.

Naime, mladi Argentinac pratio je Dinamo na Instagramu, a Dinamo mu je uzvratio na isti način. Naravno, to nije nešto što se može uzimati kao sigurna potvrda posla, ali je dosad u mnogim transferima bio vrlo dobar pokazatelj u kojem se smjeru razvija situacija.

Ojeda bi tako trebao postati sedmi Argentinac u Dinamu - nakon Guillerma Suareza, Luisa Ibañeza, Adriana Calella, Leandra Cufréa, Pabla Migliorea te Leonarda Sigalija, koji, zanimljivo, ima istog menadžera kao Ojeda.

A Dinamo radi na još jednom velikom transferu. Lokomotivi je poslao ponudu od dva milijuna eura za Lukasa Kačavendu, uz mogućnost da mladi hrvatski reprezentativac ostane na Kajzerici do kraja sezone kao posuđeni igrač. Plavi su i dosad bili favoriti za naslov, a transferima Bočkaja, Kačavende i Ojede postali bi još veći. No, vjerujemo da će se idućih dana početi pojačavati i Hajduk, Osijek te Rijeka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?