NAJAVIO UTAKMICU

Dinamo ostao bez još jednog igrača. Jakirović: 'Moramo biti na najvišoj razini'

Sergej Jakirović
Marko Lukunic/PIXSELL
04.10.2023.
u 19:01

"Teško nam je što smo izgubili jer smo je nezasluženo izgubili. Smatram da je dobro da nam odmah dolazi nova utakmica jer se možeš odmah iskupiti. Moramo napraviti sve da još podignemo nivo igre", rekao je Sergej Jakirović

Ovoga će četvrtka od 18:45 Dinamo igrati utakmicu 2. kola C skupine Konferencijske lige protiv Ballkanija. U Prištini će velik izazov za Sergeja Jakirovića biti izostanak važnih igrača. O toj i drugim temama danas su na konferenciji za medije govorili Sergej Jakirović i Marko Bulat.

"Čeka nas zahtjevna utakmica protiv Ballkanija koji je jako dobro vođen, organizirana momčad i lako prilagodljiva. Znaju promijeniti sustav, znamo da igraju u rombu 4-4-2, analizirali smo ih i morat ćemo biti na maksimalnom nivou, na nivou agresivnosti i duel-igre, pa čak bih rekao i na granici fanatizma jer oni tako igraju. Oni su dobili doma sve utakmice u Europi i to dovoljno govori i mi ćemo morati biti na maksimalnom nivou", započeo je trener Dinama.

"Nogometni svijet nije baš upoznat s ekipom Ballkanija, a nismo ni mi bili dok nismo gledali analizu. To je potentna momčad koja igra dvije, tri godine skupa. Agresivni su, traže duel-igru i na lopti su jako dobri. Imaju dva, tri visoka igrača koji su opasni u prekidima i na to moramo jako dobro paziti. Moramo krenuti jako dobro od prve minute jer će i oni tako. Teren je kakav je, kakav nama, takav i njima i vjerujem da ćemo dobro odigrati, osobito nakon kiksa protiv Hajduka. Jedva čekamo da počne utakmica jer će nam u ovom trenutku jako dobro doći", dodao je Bulat u svome osvrtu na idućeg protivnika plavih.

Trener Jakirović se zatim osvrnuo na zdravstveno stanje igrača. "Upitan je Drmić od ovih igrača koji su ovdje i nećemo s njim riskirati jer nas u nedjelju čeka prvenstveni okršaj s Istrom. Baturina je jučer trenirao na pedeset posto, vidjet ćemo danas nakon treninga. Malo ga je mučilo to koljeno."

Potom su se dotakli i nedjeljnog derbija u kojem je Dinamo rezultatom 1:0 izgubio od Hajduka "Specifična utakmica. Nismo odigrali kao što kaže rezultat, igrali smo dobro, na dobroj razini. Sjećate li se nekog derbija u kojem je Dinamo toliko spustio loptu i igrao na Poljudu? Primili smo glupi gol, ne možemo sami sebi uzeti ništa za zlo. Svlačionica smatra da smo igrali dobro. Ne možemo biti nezadovoljni onime što smo pokazali, a ovo nam je prilika da pokažemo da nas to nije uzdrmalo", rekao je Bulat, a Jakirović nadodao:

"Možda (poraz od Hajduka) na nekoga može utjecati. Mi smo se već u ponedjeljak okrenuli Ballkaniju. Ni kada smo pobjeđivali nismo previše slavili, takav je ritam. Teško nam je što smo izgubili jer smo je nezasluženo izgubili. Smatram da je dobro da nam odmah dolazi nova utakmica jer se možeš odmah iskupiti. Moramo napraviti sve da još podignemo nivo igre, pogotovo u završnici gdje moramo biti konkretniji. U obrani moramo smanjiti greške jer u svakoj utakmici nešto damo protivniku, to nam se ne smije događati.

"Znam da ima puno Dinamovih navijača ovdje, dočekali su nas ispred hotela i slikali su se s igračima. Kujtim Shalla je igrao u Dinamu i on je ostavio traga. Ja sam ovdje bio s Rijekom tako da mi je poznat ambijent. Znam da Ballkani ima pun stadion i da su navijači fanatični. Osjećam se jako ugodno, nadam se da ćemo se nakon utakmice također ugodno osjećati", kazao je Jakirović o ambijentu u kojem će se igrati utakmica i otkrio ima li razlika doći na Kosovo kao trener Dinama i trener Rijeke.

"Meni osobno je isto, radim svoj posao kao što sam ga radio i prije, ali vidim da ima puno navijača Dinama ovdje. Ali bilo je i Rijeke jer je Hodža iz Rijeke porijeklom odavde pa je bilo puno njegove rodbine ovdje. Meni je isto, bitno je samo da je momčad dobra i da pobijedimo."

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?