Liga hercegovine

Devet najboljih hercegovačkih momčadi od 23. kolovoza vodit će borbu za Večernjakov pehar

21.08.2021.
u 09:00

Jučer je u Čapljini obavljeno izvlačenje parova za završni turnir Lige Hercegovine. Devet hercegovačkih predstavnika općina i gradova od ponedjeljka će krenuti u borbu za Večernjakov pehar, ali i prestižni naslov malonogometnoga prvaka Hercegovine.

Dirigirani ždrijeb

Ždrijeb je ovoga puta bio dirigiran s obzirom na to da se završni turnir, uslijed pandemije, prošlog ljeta nije igrao. Ipak, Čapljina će od ponedjeljka, 23. kolovoza, pa do petka, 27. kolovoza, biti domaćin najmasovnijega sportskog natjecanja u Hercegovini. Pozicije prilikom izvlačenja parova određene su po uspješnosti općinskih / gradskih predstavnika na posljednja četiri turnira.

Natjecanje u ponedjeljak počinje revijalnim susretom veterana Čapljine i Zrinjskog, a publiku očekuju i brojna iznenađenja. Prvi natjecateljski susret odigrat će momčadi Ljubuškog i Kola, predstavnici Ljubuškoga i Tomislavgrada. Pobjednik tog susreta će u utorak igrati utakmicu protiv predstavnika Mostara (Rodoč 1). U utorak će snage odmjeriti Knešpolje i Donji Mamići, predstavnici Širokog Brijega i Gruda. U srijedu na teren izlaze Gradac (Posušje) i domaća momčad Tasovčići / Klepci. Predstavnik Čapljine ovoga puta navodno ima jako kvalitetnog predstavnika te se nada kako će uz podršku s tribina moći napraviti veliki uspjeh. Drugi susret večeri igraju Krehin Gradac i Vidovo Polje, predstavnici Čitluka i Stoca. Nakon utakmica četvrtfinala uslijedit će polufinalni susreti koji će se igrati u četvrtak, 26. kolovoza, a u prvom polufinalnom susretu sastat će se pobjednici susreta Rodoč 1 - Ljubuški / Kolo i pobjednici susreta Krehin Gradac - Vidovo Polje. U drugom polufinalnom susretu snage će odmjeriti pobjednici susreta Knešpolje / Donji Mamići i pobjednici susreta Gradac / Tasovčići - Klepci.

Teško je u ovom trenutku reći tko slovi kao favorit natjecanja, to će se najbolje vidjeti nakon četvrtfinalnih utakmica. U svakom slučaju, u Čapljini bi se na terenu trebali naći neki od najboljih hercegovačkih haklera, što će sigurno privući publiku iz cijele Hercegovine da posjeti ovaj sportski događaj.

- Uistinu smo sretni što smo imali priliku doći u Čapljinu. Ove smo godine imali dirigirani ždrijeb s obzirom na to da se završni turnir prošle sezone nije igrao, a svi mi u organizaciji nadamo se kako će cijelo natjecanje proći u najboljem mogućem redu. Pozivamo sve ljubitelje sporta i malog nogometa da prate utakmice našeg natjecanja te da zajedno uživamo u susretima najboljih hercegovačkih haklera - kazao nam je Mile Prusina, koji je predsjedao sastankom Upravnog odbora SU Liga Hercegovine, koja je, uz Sportski savez Čapljine, tehnički organizator završnice Lige Hercegovine.

Dobri domaćini

U Čapljini se nadaju kako će njihov grad biti dobar domaćin za sve one koji se odluče doći na tribine Sportskog centra.

- Zadovoljstvo nam je što će naš grad biti domaćin završnog turnira Lige Hercegovine. Potrudit ćemo se biti dobri domaćini svima koji dođu u naš grad. Nastojat ćemo učiniti sve kako bi se svi ljubitelji nogometa dobro osjećali u našem gradu. Po onom što sam čuo, na terenu će se naći jake momčadi, neki zanimljivi igrači, tako da nas sve očekuje uistinu zanimljiv turnir - kazao je Željko Soko, savjetnik gradonačelnika Čapljine Smiljana Vidića.

Najomiljenije hercegovačko ljetno natjecanje uskoro počinje, nakon godinu dana stanke zbog pandemije mnogi ljubitelji sporta ga već neko vrijeme željno iščekuju. •

PONEDJELJAK, 23. 8. 2021.:

- 20.30 sati REVIJALNA UTAKMICA

- 21.30 sati LJUBUŠKI - TOMISLAVGRAD

 

UTORAK, 24. 8. 2021.:

- 20.30 sati MOSTAR - LJUBUŠKI / 
TOMISLAVGRAD (A)

- 21.30 sati ŠIROKI BRIJEG - GRUDE (B)

 

SRIJEDA, 25. 8. 2021.:

- 20.30 sati POSUŠJE - ČAPLJINA (C)

- 21.30 sati ČITLUK - STOLAC (D)

 

četvrtak, 26. 8. 2021.:

- POLUFINALNA VEČER

 

PETAK, 27. 8. 2021.:

- FINALNA VEČER

raspored odigravanja

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije