Rukometno prvenstvo

Derbi u Mostaru, Zrinjski dočekuje favorizirani Borac

03.11.2018.
u 11:15

Nakon reprezentativne stanke rukometaši se vraćaju “domaćim” obvezama. Ovoga vikenda na rasporedu je peto kolo Premijer lige BiH koje donosi nekoliko zanimljivih utakmica. To se prije svega odnosi na susret Zrinjskog i Borca u Mostaru.

Nejasne mogućnosti

Da je prošla sezona u pitanju bio bi to istinski derbi, ovako su nejasne prije svega mogućnosti pomlađenog domaćeg sastava. Što, odnosno koliko može Zrinjski protiv Borca koji se ubraja u najuži krug favorita za visok plasman, nezahvalno je govoriti. S obzirom na skroman bodovni saldo jasno je da utakmica za domaći sastav ima iznimno veliko značenje.

Međutim, s druge strane, iza Zrinjskog su dvije slabe partije protiv Sloge u Doboju i Lokomotive u Brčkom, jedna solidna unatoč porazu u gostima, protiv Vogošće, te domaća pobjeda nad jakom Gračanicom.

Ni Borac se nije proslavio u prva četiri kola, startali su Banjolučani porazom od novaka Sloge, teškom mukom dobili Goražde i Derventu, a jedina dobra partija bila je u derbiju protiv Vogošće.

Naravno, za formu ima i opravdanja, prvenstvo je počelo u znaku odgoda i trzavica, pa je teško bilo tempirati formu.

Međutim, važnost utakmice tražit će maksimum od oba sastava, što je naznaka pravog derbija unatoč pomlađenim sastavima. Derbi utakmica Zrinjski – Borac igrat će se u nedjelju, 4. studenog, u dvorani na Bijelom brijegu, a početak utakmice je u 17.30 sati.

Zanimljivo će biti i u Vogošći gdje u goste stiže tradicionalno neugodni Maglaj, koji je sastav Danijela Riđića, po svemu sudeći, prošle sezone koštao naslova. Uz to, Maglalije najavljuju dolazak čak 150 najvatrenijih navijača koji bi gostima trebali napraviti domaći štimung. U svakom slučaju očekuje se velika borba. Za vrijeme reprezentativne stanke “pala” je i prva trenerska žrtva, poslije lošeg starta s klupe je odstupio Boris Tešanović, trener Slavije.

U petom kolu sokolovi će igrati protiv novaka Sloge, a s klupe će ih, po svemu sudeći, voditi Milorad Gračanin.

Jedini favorit je Bosna

Zanimljive okršaje za očekivati je u Derventi, Goraždu i Gračanici, dok jedino Bosna protiv Sloge slovi za favorita.

Parovi petog kola Premijer lige BiH za rukometaše, Mostar: Zrinjski – Borac, Gornji Vakuf/Uskoplje: Sloga – Slavija, Visoko: Bosna –Sloga (D), Derventa: Derventa – Leotar, Goražde: Goražde – Konjuh, Vogošća: Vogošća PH – Maglaj, Gračanica: Gračanica – Lokomotiva.

Poredak uoči petog kola, 1. Bosna Centrotrans 9 bodova, 2. Leotar 9, 3. Lokomnotiva 9, 4. Borac M:tel 9, 5. Sloga (D) 9, 6. Konjuh 9, 7. Maglaj 7, 8. Vogošća Poljine Hills 6, 9. Sloga (GV/U) 6, 10. Gračanica 6, 11. Zrinjski 3, 12. Derventa 1, 13. Goražde 0, 14. Slavija 0 bodova. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije