Liga 12, 9. kolo

Debitant Student priredio iznenađenje kola svladavši Široki

BiH,28.11.2015.Mostar ,Dvorana Bijeli brijeg,  Student - Siroki Photo:Stojan Lasic
30.11.2015.
u 06:30

Neuspješan je bio debi Borisa Džidića na klupi Tuzlaka Nezaustavljiv za gostujuću obranu bio je snažni centar Sejfić koji se isticao u napadačkom dijelu postigavši 25 poena

U 9. kolu Lige 12 košarkaši Studenta pobijedili su Široki 86:77 i priredili iznenađenje kola. Debitant u prvenstvu BiH potpuno je zasluženo pobijedio sastav iz Širokog Brijega, u igri u kojoj je s mnogo više motiva i želje ušao od gostujućeg sastava.

Nezaustavljivi Sejfić

Sastav Studenta imao je više raspoloženih igrača. Nezaustavljiv za gostujuću obranu bio je snažni centar Sejfić koji se isticao u napadačkom dijelu postigavši 25 poena, te 10 skokova. Uz snažnog Sejfića, koji snagom i energijom podsjeća na Nurkića, dobro su odigrali Rizvić, Marković, Širić i Smolić. U sastavu Širokog četvorica igrača imala su dvoznamenkasti učinak. Kovačević je ubacio 19, Segarić 16, Novačić 14 i Faber 13 poena. Debi trenera Borisa Džidića na klupi Slobode bio je neuspješan. Njegova momčad doživjela je visok poraz od Bošnjaka u Hadžićima 83:60, debitanta u prvenstvu BiH. Očito novi trener Tuzlaka nije uspio za kratko vrijeme, od kada je došao u Tuzlu, probuditi sastav iz dosta letargičnog stanja. Kriza koja se uvukla u njihove redove nastavlja se i nakon visokog poraza u Hadžićima. Leotar je na svom parketu lakše od očekivanog pobijedio momčad Zrinjskog.

Spars "gazi" dalje

Za petu prvenstvenu pobjedu igrača iz Trebinja najzaslužniji su Đurasović, Radenković i Šakotić, dok su u sastavu Zrinjskog dosta usamljeno djelovali Tuljković i Princ. Spars nastavlja svoj pobjedonosni niz i nakon gostovanja u Višegradu. Momčad iz Sarajeva, kao po nekom običaju, protivnika lomi u drugom poluvremenu. Tako je bilo i u susretu protiv Varde. Domaćin je na poluvremenu imao prednost od četiri poena, a imali su igrači Varde i višak od deset poena, ali ga nisu uspjeli sačuvati. U sastavu pobjednika Bajramović je ubacio 19 poena i imao 16 skokova, Brown je ubacio 14, Peršić 11. Najučinkovitiji u sastavu Varde bio je Đurđević s 19 ubačenih poena. U okršaju gradskih rivala u Bijeljini, gdje je Radnik bio formalni domaćin, slavio je Građanski Bobar 66:60 i upisao treću prvenstvenu pobjedu, dok Radnik ni nakon devet odigranih kola još nije osjetio slast uspjeha.

Rezultati 9. kola: Student – Široki 86:77, Bošnjak – Sloboda 83:60, Leotar Swisslion – Zrinjski 85:72, Varda HE – Spars 60:69.

Poredak: Spars 9-0, Mladost 7-1, Široki 6-3, Kakanj 6-2, Leotar Swisslion i Student 5-4, Bošnjak 4-5, Zrinjski, Sloboda i Građanski Bobar 3-6, Varda HE 2-7, Basket BN Radnik 0-9.*

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?