engleska liga

Debakl prvaka Chelseaja kod kuće, Rooney donio pobjedu Evertonu

12.08.2017.
u 18:33

Chelsea - Burnley 2:3, Crystal Palace - Huddersfield 0:3, Everton - Stoke 1:0, Southampton - Swansea 0:0, WBA - Bournemouth 1:0.

U prvom kolu engleskog prvenstva aktualni prvak Chelsea doživio je debakl na svom stadionu. Na samom startu nove sezone Burnley je na Stamford Bridgeu slavio s 3:2 i kući odnio neočekivane bodove.

Muke po Contea i njegovu momčad krenule su već u 14. minuti kada je Cahill zbog oštrog starta dobio izravni crveni karton, a samo deset minuta kasnije Vokes je doveo goste u vodstvo. U 39. je Ward zabio za 2:0, da bi se dvije minute prije odlaska na odmor ponovno Vokes upisao na listu strijelaca. Bilo je to prvi put u povijesti Premiershipa da je Chelsea na Stamford Bridgeu imao tri gola zaostatka, a i prvi put da je prvak u otvaranju nove sezone primio tri gola. U nastavku je londonska momčad krenula na sve ili ništa i to joj se zamalo isplatilo. krenula je kanonada na gol Burnleya, a prvi gol zabio je Morata u 69. Vrlo brzo isti igrač još je jednom zatresao mrežu, ali bio je u zaleđu.

A kada je Fabregas u 81. dobio drugi žuti karton, a Chelsea ostao s devetoricom, činilo se da je gotovo. No, David Luiz nije se složio s tim pa je u 88. smanjio na 2:3. Uslijedila je dramatična završnica, ali gosti su se uspjeli obraniti i tako prvi put nakon 1971. godine pobijediti Chelsea. Everton je kod kuće na početku sezone pobijedio Stoke s 1:0, a jedini gol zabio je povratnik Wayne Rooney. Tako je nakon čak 4869 dana ponovno zabio gol u Evertonovu dresu. Ujedno je to 300. gol u Premiershipu u kojem je sudjelovao (199 golova, 101 asistencija), jedino je Shearer sudjelovao kod više golova (324).

Rezultati:

Chelsea - Burnley 2:3, Crystal Palace - Huddersfield 0:3, Everton - Stoke 1:0, Southampton - Swansea 0:0, WBA - Bournemouth 1:0.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije