Sport u prirodi

Danijela Kuna i Ante Živković pobjednici u “challenge” utrci

23.05.2016.
u 09:00

U organizaciji FPMOZ-a, studija fizičke kulture, i HPD “Prenj 1933” Mostar, u subotu, 21. svibnja, sa startom ispred Mepas Malla održano je četvrto izdanje trail (brdske utrke) “Mostar Challenge”. Ovogodišnje izdanje utrke okupilo je više od 100 ljubitelja trail trčanja, kod nas poznatijeg kao planinsko ili brdsko trčanje po neuređenim terenima u prirodi, piše Večernji list BiH.

Nadmorska visina

Start same utrke otvorio je predsjednik Turističkog klastera Hercegovine Stipe Primorac. Primorac je zahvalio organizatorima na uloženom trudu u organizaciju utrke, kao i natjecateljima na odzivu. Početni dio utrke u dužini od 1 kilometra trčao se gradskim ulicama pod pratnjom policije, nakon čega je uslijedio leteći start i sami brdski dio utrke koji je išao planinarskom stazom preko Planinice i Goranaca do vrha Jastrebinke.

Posebnost mostarske utrke je to što su se natjecatelji mogli odlučiti natjecati u 2 kategorije. Kategorija “hobby” za rekreativce i početnike u dužini od 12 kilometara i s visinskom razlikom od 1000 metara, koja se trči u parovima koji mogu biti, ženski, muški i mješoviti par. Pobjednici u ovoj kategoriji bili su: 1. Ana Perić, Josip Drmać 1:52:10 (HPD “Prenj 1933”, Mostar), 2. Sandra Pešić, Roko Pribičević 1:56:28 (PD “Imber”, Omiš), 3. Biljana Taslak, Mario Vekić 1:57:28 (SU “Neretva Run”, Metković); kategorija muškarci (parovi) 1. Nemanja Košarac, Miroslav Brežančić 1:37:41 (SIPA - BiH), 2. Ivan Leženić, Franjo Lovrić 1:44:30 (HPD “Prenj 1933”, Mostar), 3. Antonio Marić, Petar Prka 1:48:41 (FPMOZ - studij fizičke kulture).

Kategorija “challenger” bila je namijenjena za sportaše i napredne rekreativce u dužini od 22 kilometra i s ukupnom visinskom razlikom od 1500 metara. Ova kategorija trčala se individualno, a najbolji u ženskoj i muškoj konkurenciji bili su: žene - 1. Danijela Kuna 2:45:06 (TK “Split”), 2. Sanja Kavaz 3:24:09 (Jahorina ultra trail, Šume Srpske), 3. Nermina Grierson 4:05:29; muškarci - 1. Ante Živković 2:45:10 (Atletski klub Dubrovnik), 2. Vjekoslav Gašpar 2:46:15 BK Ljubuški, HPD “Prenj 1933”, Mostar, 3. Ersan Bijedić 2:55:23 (individualac).

Iskorak

Nakon same utrke uslijedilo je druženje u prirodi parka konobe Goranci. Predsjednik Organizacijskog odbora “Mostar Challenge” Franjo Lovrić rekao je kako je ove godine utrka napravila iskorak u natjecateljskom i organizacijskom smislu o čemu svjedoči i više od 100 natjecatelja iz cijele BiH i susjedne Hrvatske, ali i onih iz Amerike, Australije i više europskih zemalja koji su, zahvaljujući UWC Mostar, nastupili na ovoj utrci.

Organizatori su iskoristili priliku i zahvalili svojim brojnim sponzorima na pruženoj im pomoći.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?