Pretkvalifikacijski turnir za Olimpijske igre 2025.

Današnje posljednje kolo određuje polufinaliste - BiH s Mađarskom

16.08.2023.
u 10:50

Košarkaška reprezentacija BiH nakon pobjede nad Portugalom 84:75 u prvom kolu pretkvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre 2025., koji se igra u poljskom gradu Gliwice, u drugom kolu poražena je s 85:76 od domaćina Poljske. Očekivala se bolja igra izabranika Adisa Bećiragića, ali Poljaci su bili bolji i zasluženo slavili. Nakon dva odigrana kola, reprezentacija Poljske s dvije pobjede i prije posljednjeg kola izborila je polufinale, dok će se drugi putnik tražiti između Portugala i BiH.

Teorijske šanse imaju i Mađari, premda su doživjeli oba poraza.

U posljednjem kolu BiH i Mađarska sastat će se večeras s početkom u 21 sat, a u prvom susretu njihove skupine Portugal i Poljska u 18 sati. Dvije najbolje plasirane reprezentacije izborit će polufinale i igrati završni pretkvalifikacijski turnir s dvije najbolje reprezentacije iz skupine A u kojoj su Češka Republika, Izrael, Estonija i Sjeverna Makedonija. Nakon dva odigrana kola u skupini A, Izrael ima dvije pobjede i osigurao je polufinale, dok će se za još putnika tražiti mjesto između Estonije i Češke. Na posljednjem mjestu bez pobjede nalazi se reprezentacija Sjeverne Makedonije. Samo pobjednik turnira u Poljskoj izborit će nastup u kvalifikacijama za Olimpijske igre koje će se održati u Parizu 2024. godine, a sam kvalifikacijski turnir pred sam početak pariških Olimpijskih igara. (mbo)

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije