turnir

Danas se u Mostaru igra Neymar Jr’s Five turnir

16.04.2016.
u 07:00

Prve bh. kvalifikacije za nogometni turnir Neymar Jr’s Five počinju danas u Mostaru. U gradu na Neretvi ekipe će se boriti za državno finale koje će se u svibnju održati u Sarajevu, piše Večernji list BiH.

Natjecanje u Brazilu

Najbolji sastav BiH sudjelovat će na svjetskom finalu u Brazilu koje će se održati u lipnju. Kvalifikacije u Mostaru počinju u subotu u 10.30 sati ispred Osnovne škole Ilije Jakovljevića.

Organizator moli sve sudionike da na vrijeme dođu na tu lokaciju kako bi se prijavili i kako bi se izvršio ždrijeb.

Najavljeno je kako će u subotu biti sunčan dan tako da će postojati svi preduvjeti za poseban nogometni spektakl. Nadmetanje će se odvijati u malom nogometu pet na pet.

Pravo sudjelovanja imaju momčadi s igračima ili igračicama između 16 i 25 godina starosti. Utakmice će trajati 10 minuta, a posebna draž ovog okršaja je u tome što u trenucima kada jedna momčad postigne pogodak, istovremeno izbacuje jednog suparničkog igrača iz nastavka susreta.

Podsjetimo, nogometaš Barcelone i brazilske reprezentacije Neymar pokrenuo je vlastiti globalni malonogometni turnir - Neymar Jr’s Five, u kojem će sudjelovati momčadi iz 35 zemalja diljem svijeta, među kojima je i BiH. Trenutačno su u tijeku kvalifikacije u cijelom svijetu, a najbolji sastavi iz 35 zemalja će se u lipnju okupiti na Svjetskom finalu u Neymarovu rodnom gradu, Praia Grande, u brazilskoj državi Sao Paolo. Također, pobjedničku momčad će Neymar ugostiti na utakmici Barcelone na stadionu Camp Nou.

Zabavna igra

- To je zabavna i brza igra. Zahtijeva dobru tehniku, kaže Neymar.

Osim Mostara, kvalifikacije će se u idućih nekoliko tjedana održati u Sarajevu, Banjoj Luci i Tuzli. U glavnom gradu BiH organizirat će se i državno finale malonogometnog turnira Neymar Jr’s Five 22. svibnja ove godine, kada će se i definitivno znati koja momčad će predstavljati BiH. Ono što je sigurno jest to da će biti neizvjesno do kraja. Gledatelji priželjkuju atraktivne poteze, šanse, golove, sve ono zbog čega vole nogomet. Ostaje vidjeti tko će očarati i biti najbolji. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?