Europski WBO prvak

Damir Beljo priželjkuje borbu protiv Marca Hucka

Damir Beljo
31.03.2016.
u 21:29

Nadam se da ću uskoro boksati za svjetsku titulu u jednoj od njih i volio bih da to odmah bude veliki Marco Huck!", ispisao je Beljo na Facebooku

Europski WBO prvak Damir Beljo nada se skorom napadu na svjetsku titulu, što bi bilo ostvarenje njegovog dječačkog sna. Iako je četvrti na WBO ljestvici izazivača, 31-godišnji Bombarder iz Mostara još jednom je izjavio da želi borbu s Muamerom Hukićem, alias Marcom Huckom, koji je nedavno osvojio IBO pojas u četvrtom meču s Olom Afolabijem. I sam Huck u istupima u medijima krajem prošle godine izjavio je da nema ništa protiv meča s Beljom.

Mostarac koji spada u red najomiljenijih sportaša u cijeloj BiH preko Facebooka često se obraća svojim fanovima. 

"Pokušavam kroz sport i život utjecati i na globalnu situaciju. Znam da ja ne mogu promijeniti svijet, ali mogu sebe i to trebamo raditi, jer ako sebe promijenimo promijenili smo svijet. Vjerujte mi da je i meni teško, da i ja nekad padnem, ali neću da ostanem dolje, hoću da se dignem i nastavim jer imam razlog, jer tražim u svemu pozitivnu stranu i Bogu zahvaljujem čak i na stvarima koje me pogode i koje loše djeluju na mene. Pogode me komentari, osobito na nacionalnoj bazi. Pa ljudi moji, ja sam Hrvat i ovo je i moja zemlja, ovo je zemlja i Hrvata i Bošnjaka i Srba i dao Bog da svi vjerujemo u njega, dao Bog da su crkve i džamije pune, a ne da mi određujemo čiji je ispravan put i čija je ispravna vjera...", napisao je Beljo.

"Bog nam je svima isti, svi imamo istog oca, stvoritelja gore na nebesima i nemojmo se mi praviti Bogom i suditi jedni druge i određivati i nametati, jer jedno je sigurno, a to je smrt i nadajmo se da ćemo tek onda živjeti i doći pred lice Božje i u njegovo kraljevstvo... Hvala Bogu, svim ljudima oko mene i vama na svoj podršci koju dobijam. Evo ja sam pred vratima svog cilja. Živim svoj san jer sam profesionalni prvak Euope u jednoj od najjačih verzija, trenutno sam 4. na WBO svjetskoj rang listi, a nas izazivača je 15 od ukupno 1.350 registriranih profesionalaca u CRUZER kategoriji (90,7 kg). Ponosan sam jer sam iz jedne male Bosne i Hercegovine, iz jedne male kućice iz Cima iz Mostara došao skoro pa do cilja i evo sad imam pravo da zatražim meč s najjačima. Uistinu to želim, toliko sam trnovit put prošao i kroz amaterski boks i kroz profesionalni, u kojem ima svakojake prljavštine, da dođem ovdje i sada kažem da želim meč s najjačima, a od tih najjačih ja želim najjačeg! Želim da boksam s Marcom Huckom - superšampionom, tu sam i imam pravo i volio bih da me izaberu. Ja ne kažem da ću pobijediti, ali ću sigurno dati sve od sebe da pobijedim. On je strašno jak i publika ga obožava jer doslovno bije protivnike, znam da bi publika uživala u našem meču, to svi žele vidjeti a i ja želim priliku!", navodi Beljo.

"Svejedno mi je s kim ću boksati od najjačih, ali iskreno volio bih s Huckom jer je najatraktivniji i iskreno najveće ime u cruzer kategoriji. Nadam se da će uskoro doći do našeg meča i ne potcjenjujem ga jer to nije u mom stilu, niti se on ičim može potcjeniti, naprotiv, sve pohvale za njega i boksati s njim bi mi bila čast, ali ja vjerujem u sebe i to mi je Bog dao, to da vjerujem toliko i u Njega i u sebe i radujem se mečevima s najjačima. Naš narod to želi, našem narodu je dosta svakakvih verzija i svakakvih prvaka i to je ono što negativno utječe na boks. Ovdje gdje sam ja trenutno nema svakakvih i zna se kojih 5 verzija su najjače i koje su priznate u svijetu boksa a to su: WBO, WBC, IBF, WBA i IBO... nadam se da ću uskoro boksati za svjetsku titulu u jednoj od njih i volio bih da to odmah bude veliki Marco Huck! Hvala i Bog vas blagoslovio!", ispisao je Damir na svom Facebook profilu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?