kvalifikacije za SP

Dalić: Rusi nas neće iznenaditi

zlatko dalić
Slavko Midzor/PIXSELL
30.08.2021.
u 21:29

Hrvatska nogometna reprezentacija rujanski dio kvalifikacija za SP počinje u srijedu u Moskvi protiv Rusije, a izbornik Zlatko Dalić uvjeren je da ih domaćini ne mogu iznenaditi. 

 "Rusi igraju drukčije nego na SP 2018. ili na ovogodišnjem Euru. To je i logično s obzirom na to da imaju novog izbornika. Prije su težili preskakanju igre, dugim loptama tražili Dzjubu. Karpin gaji drukčiji stil, traži pas igru u formaciji 4-3-3. Pripremili smo se na to, puno sam razgovarao s Olićem, Ćorlukom i Pletikosom, Rusi nas neće iznenaditi. Njima je ova utakmica jako bitna, dopustili su da na tribinama bude 20 tisuća gledatelja, čeka nas težak posao, ali vjerujem da ćemo odgovoriti agresivnošću, borbenošću i energijom”, izjavio je u ponedjeljak Dalić na video konferenciji za novinare.

 Zbog ozljede aduktora kapetan Luka Modrić ne može konkurirati za utakmice protiv Rusije 1. rujna i Slovačke 4. rujna. Možda bude spreman za susret u Splitu protiv Slovenije (7. rujna). Utakmicu u Moskvi propustit će i Ante Budimir zbog ozljede prepone.

 Kako nadomjestiti izostanak Modrića?
“Bit će nam teško bez Luke, njega je nemoguće zamijeniti, njega se ne može zamijeniti jednim igračem. Zato svi ostali moraju preuzeti veću odgovornost, pogotovo oni iskusniji. U veznoj liniji imamo dobra rješenja, tu su Brozović, Kovačić, Pašalić, Vlašić, Ivanušec igra u dobroj formi. Nećemo puno mijenjati način igre, samo ćemo staviti drugog igrača na tu poziciju. Neće biti lako, ali moramo se privikavati na to da Modrić neće dovijeka igrati za reprezentaciju", dodao je Dalić. 

 Izbornik Dalić s popisa je izostavio Rebića, Petkovića i Brekala.

 “Stojim iza ovog popisa, odabrao sam igrače koji igraju u svojim klubovima i u formi su. Ne bih govorio o imenima i posebno objašnjavao zašto nekoga nisam zvao, ali nitko nije otpisan ili prekrižen. Što se tiče pozicija centarfora, to mogu igrati i Čolak i Livaja i Kramarić. Nažalost, nema Budimira, ali možda bude spreman za Slovačku. Ako oni kojih sada nema budu u formi i ako budu igrali u svojim klubovima, možda opet budu s nama. Ovo je momčad za koju vjerujem da može polučiti dobar rezultat u ove tri utakmice".

 Sedam reprezentativaca priključit će se "Vatrenima" direktno u Moskvi, a ostali će se okupiti u Zagrebu. 
 "Večeras ćemo vidjeti u kakvom su stanju. Većinu ćemo stvari odraditi kroz razgovore i sastanke i imat ćemo trening u Moskvi. Očekuju nas tri utakmice u kratkom razdoblju i sigurno je da nećemo svaku igrati u istom sastavu. Ali ne možemo kalkulirati tako da ćemo imati jednu ekipu za Rusiju, jednu za Slovačku, a jednu za Sloveniju". 

 Koliko će nam bodova biti dovoljno za plasman na SP. 

 "Prema nekoj mojoj računici, za prvo mjesto će nam trebati 20 ili 21 bod, što znači da u sedam idućih utakmica moramo uhvatiti još 14, odnosno 15 bodova. U ovom je trenutku najvažnije je neporažen se vratiti s gostovanja kod glavnih konkurenata u borbi za prvo mjesto u skupini, iz Rusije i Slovačke", rekao je Dalić.

 Nekolicina reprezentativaca ovih se dana bavi klupskim transferima, što potencijalno može biti problem.

 “Da, to je problem, njihove glave su u transferima, teško im se koncentrirati i to nas brine. Znam da su to njihove karijere i život, ali nas sada zanima samo Rusija. Moj će današnji sastanak s igračima biti usmjeren u tom pravcu. Moraju zaboraviti transfere i okrenuti se utakmici s Rusijom. Srećom, Vlašić je završio pitanje prelaska u West Ham i on je na putu iz Londona prema Moskvi", izjavio je izbornik. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije