najavio maroko

Dalić: Nema lakih utakmica, Livaja se oporavio, a Hrvatska je postala značajna

Zlatko Dalić
Goran Stanzl/PIXSELL
22.11.2022.
u 17:37

- Napravili smo analizu Maroka i jako dobro poznajemo reprezentaciju. Imaju izvrsne pojedince na svim pozicijama, poput Hakima Ziyecha. Ne želim to komentirati (otkaz Halilhodžiću, op. a.). Naš puni respekt za njih - kazao je izbornik.

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra protiv Maroka otvara svoj nastup na Svjetskom prvenstvu 2022. Vatreni su u Katar stigli kao viceprvaci svijeta, a uz Marokance u grupi igraju protiv Belgije i Kanade. Dvoboj je na rasporedu od 11 sati u prijepodnevnom terminu. Izbornik Zlatko Dalić je uz Luku Modrića najavio susret. 

- Danas smo pratili da je S. Arabija pobijedila Argentinu, Tunis igrao neodlučeno s Danskom. Dakle, nema lakih utakmica. Mislim da će protiv Maroka biti teška utakmica, ali ćemo ući maksimalno motivirani - započeo je trener vatrenih.

Potvrdio je kako se oporavio najbolji igrač Hajduka.

- Iskoristili smo ovo kratko vrijeme da se adaptiramo na klimu i uvjete tako da sam potpuno zadovoljan učinjenim. Dečki su spremni za sutrašnju utakmicu i to je najvažnije. Ekipa će sigurno biti na nivou. Zadovoljan sam, Livaja se oporavio, uključio u treninge i svi jedva čekamo utakmicu - komentira. Dotaknuo se protivnika, ali nije htio komentirao otkaz Vahidu Halilhodžiću.

- Napravili smo analizu Maroka i jako dobro poznajemo reprezentaciju. Imaju izvrsne pojedince na svim pozicijama, poput Hakima Ziyecha. Ne želim to komentirati (otkaz Halilhodžiću, op. a.). Naš puni respekt za njih - kazao je izbornik. Naravno, riječi je bilo i o uspjehu otprije četiri godine.

- Sigurno da dolazimo nakon dobrih rezultata, osobito u Ligi nacija u kojoj smo dobili velike protivnike. Drugačije nas se gleda nego u Rusiji 2018. godine. No, mi znamo naš put, ne želimo biti goropadni nego ići korak po korak - dodao je Dalić. 

Izbornik nije htio otkrivati detalje oko sastava.

- Mi mir imamo kao reprezentacija i kao momčad. Svjestan sam da je Hrvatska postala značajna u svijetu po rezultatima. Ne znam koliko reprezentacija ima u posljednjih 20 godina koje su osvojile medalje, a malih poput nas nema nijedna sigurno. Sutrašnja utakmica nije ključna, iako nam treba dobar start. Mirno se spremamo - zaključio je Dalić.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije