AUSTRALIAN OPEN

Čilić pobijedio Tomića, a u 2. kolu igra protiv Amerikanca McDonalda

Reuters/Pixsell
14.01.2019.
u 13:10

U 1. kolu turnira u Melbourneu najbolji hrvatski tenisač igra protiv Australca hrvatskih korijena Bernarda Tomića

Marin Čilić, sedmi igrač svijeta, uspješno je otvorio prvi Grand Slam sezone Australian Open. U 1. kolu turnira u Melbourneu najbolji hrvatski tenisač je nadjačao Australca hrvatskih korijena Bernarda Tomića (88. igrač s ATP liste) sa 6:2, 6:4, 7:6(3). 

Bit je to njihov četvrti međusobni dvoboj i Marinova treća pobjeda. Marin je četiri puta (11-15) oduzimao servis svom suparniku, a svoj je izgubio samo jednom. Čilić je ukupno spasio pet od šest 'break' prilika.

U trećem setu Marin je još jednom napravio 'break', ali kada je servirao za pobjedu na 5:3 Australac je uzvratio. Treći set odlučivala je 13. igra u kojem je naš tenisač bio uspješniji sa 7-3. Mario je tijekom meča pogodio 24 as servisa, a Tomić ih je imao 12. Australac je imao dvije neprisiljene pogreške više (24-26).

U 2. kolu Marin Čilić igrat će protiv 81. igrača svijeta Amerikanca Mackenzieja McDonalda koji je pobijedio Rusa Andreja Rubljova sa 6:4, 6:4, 2:6, 6:4.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije