POLUFINALE DAVISOVA KUPA

Čilić pobijedio Pouillea i donio bod Hrvatskoj za izjednačenje protiv Francuske

Marin Čilić
Hrvoje Jelavić/Pixsell
16.09.2016.
u 20:49

Nakon prvog dana polufinalnog susreta Davisova kupa u Zadru: Hrvatska – Francuska 1:1

U polufinalu Davisova kupa Marin Čilić je pobjedom protiv Lucas Pouillea sa 6:1, 7:6(4) 2:6, 6:2 donio izjednačenje hrvatskoj teniskoj reprezentaciji protiv Francuske (1:1).

U prvom susretu u dvorani Krešimira Ćosića naš Borna Ćorić, 42. tenisač svijeta, izgubio je protiv Richarda Gasqueta, 17. na svijetu, sa 2:6, 6:7 (5), 1:6.

Gasquet je u francusku reprezentaciju pozvan nakon ozljeda Jo-Wilfrieda Tsonge i Gaela Monfilsa. Sjajno je iskoristio priliku i povjerenje izbornika Yannicka Noaha odigravši meč bez pogreške. Francuze je iskoristiti sve slabosti u Ćorićevoj igri.

U drugom susretu najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, 11. igrač svijeta, pobijedio je Lucasa Pouillea, 18. na ATP listi, sa 6:1, 7:6(4), 2:6, 6:2.

Marin je sjajno otvorio meč. Dvaput je oduzeo servis Francuzu i prvi set osvojio sa 6:1. Dobru igru nastavio je i u drugom setu. U petom gemu Francuz je imao 40:0, ali je Marin osvojio pet poena u nizu i oduzeo servis Lucasu.

Mogao je Ćorić mnogo ranije povesti u setovima sa 2:0, jer je kod 4:2 imao  četiri "break" lopte (tri vezane), ali ih nije iskoristio. U sljedećem gemu bila je slična situacija u kojoj je Francuz imao dvije "break" lopte i iskoristio je drugu te izjednačio na 4:4.

Marin je kod 5:5 imao 0:40 na servis Francuza i iskoristio treću "break" loptu. I kada se očekivalo da će Čilić lagano privesti drugi set kraju, ponovno je sve zakomplicirao.

Nije iskoristio tri set-lopte i dozvolio je Pouilleu da izbori 13. igru. No hrvatski je tenisač u "tie-breaku" bio sjajan i sa 7:4 osvojio drugi set.

Marin se malo opustio u trećem setu, koji je Pouille osvojio sa 6:2, nakon što je dvaput Čiliću oduzeo servis.

Na početku četvrtog seta Marin je oduzeo Pouilleu servis i tu je prednost zadržao do kraja. Čilić je četvrti set osvojio sa 6:2 i donio bod Hrvatskoj za izjednačenje.

U subotu od 15 sati na rasporedu je susret parova. Francuska kombinacija vjerojatno će biti ona koja je i nominirana, Nicolas Mahut (prvi na ATP listi igrača parova) i Pierre Hugues Herbert (2.). Ta dvojica su i najbolji par na svijetu današnjice, no hrvatski dvojac podložan je promjenama.

Sigurno će zaigrati Ivan Dodig (8.), nominiran je i Marin Draganja (trenutačno je 132., no prije operacije kuka bio je 20.), no postoji mogućnost da umjesto njega, kao i u Portlandu, zaigra Marin Čilić.

Dvojica Međugoraca, Čilić i Dodig, jako se dobro poznaju i bili bi u najmanju ruku ravnopravan takmac Francuzima, no to bi bili i Dodig i Draganja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije