HRVATSKI TENISAČ

Čilić nakon trijumfa: Ova dva turnira dala su mi mnogo samopouzdanja

MARIN ČILIĆ
EVGENIA NOVOZHENINA
31.10.2021.
u 20:55

- Moji planovi su da nastavim trenirati intenzivno, kako bih imao priliku da ponovo osvajam velike turnire i igram odlični tenis protiv tenisača koji su u vrhu. Tko zna gdje će me to odvesti, ali ova dva turnira dala su mi mnogo samopouzdanja u moju igru kako bih nastavio u ovom pravcu, rekao je Čilić

Hrvatski tenisač Marin Čilić danas je u finalu Sankt Peterburga pobijedio Amerikanca Taylora Fritza te osvojio svoj drugi ATP turnir ove godine. 

Marin je odlično počeo meč protiv Amerikanca, ali u treći set nije ušao baš najbolje. Na konferenciji za novinare komentirao je preokret u zadnjem setu: 

- Fritz je igrao odličan tenis od sredine drugog seta, ništa nije promašivao, to je bilo teško za mene, čak sam se mučio i kako bih osvojio svoj servis. Sebi sam rekao da trebam podići nivo igre kako bih ga pratio, nisam osjetio da je on pao u igri već da sam ja počeo osvajati poene svojom igrom.

Čilić je prije deset godina u finalu Sankt Peterburga igrao protiv Janka Tipsarevića, također je bio tijesan meč. Upitali su ga je li se prisjetio tog meča i osjećaja prije deset godina i može li se to usporediti s ovim danas, javlja HRT

- Da, sjećam se tog meča, ali i cijelog turnira, koji sam igrao gotovo svaki meč u tri seta. Nisam razmišljao o tom finalu sve do danas, znao sam da sam u dobroj formi. Tijekom cijelog tjedna igrao sam na visokom nivou, osjećao sam da igram dobro i da mogu bolje. Tako sam igrao i danas, imao sam odlične poene, ali sam se mučio s prvim setom, kojeg sam trebao završiti na dosta jednostavniji način. Ovo je fantastičan uspjeh za mene, ako znamo da mi je ovo deseti meč u dva tjedna. 

- Moji planovi su da nastavim trenirati intenzivno, kako bih imao priliku da ponovo osvajam velike turnire i igram odlični tenis protiv tenisača koji su u vrhu. Tko zna gdje će me to odvesti, ali ova dva turnira dala su mi mnogo samopouzdanja u moju igru kako bih nastavio u ovom pravcu, rekao je Čilić o svojim planovima za budućnost.

 Nadodao je Marin za kraj da je dosta napredovao u odnosu na svoj prvi naslov iz Sankt Peterburga.

- Unaprijedio sam sve segmente igre, fizički sam jači, stekao sam iskustvo kako igrati najbolji tenis za mene.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije