ELITNO DRUŠTVO

Čilić je prvi Hrvat koji je ovo napravio, a pridružio se i četvorici najvećih u svijetu!

marin čilić
Aurélien Morissard/Panoramic/Bestimage
02.06.2022.
u 08:12

Marin je postao i prvi hrvatski tenisač u povijesti kojem je to pošlo za rukom. Tako nešto nisu uspjeli napraviti ni Goran Ivanišević, ni Ivan Ljubičić, a ni bilo koji drugi hrvatski tenisač

Hrvatski tenisač Marin Čilić je spektakularnom pobjedom protiv sedmog tenisača svijeta, Rusa Andreja Rubljova u pet setova (5:7, 6:3, 6:4, 3:6, 7:6) postigao nekolicinu iznimnih postignuća u svijetu tenisa kojima se mogu pohvaliti samo rijetki.

Naime, najbolji hrvatski tenisač je ovom pobjedom ušao u društvo samo četvorice aktivnih tenisača na svijetu koji su uspjeli ući u polufinale sva četiri Grand Slam turnira (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, US Open). U tom društvu su Rafael Nadal, Roger Federer, Novak Đoković i Andy Murray. 

Valja naglasiti da je Marin postao i prvi hrvatski tenisač u povijesti kojem je to pošlo za rukom. Tako nešto nisu uspjeli napraviti ni Goran Ivanišević, ni Ivan Ljubičić, a ni bilo koji drugi hrvatski tenisač.

 

 

"Bio je danas težak dan u uredu, igranje protiv Andreja je uvijek teško. Uvjeti su bili jako teški, lopta nije odskakala kao prije dva dana protiv Daniila. Nije bilo lako nakon izgubljenog četvrtog seta, ali morao sam spustiti glavu i fokusirati se. Moguće je da igram najagresivniji tenis u svojoj karijeri, nikad nisam spojio ovakav turnir. Samo pokušavam na terenu biti ja. Na rang ljestvici od 1 do 10, samopouzdanje mi je, rekao bih 9.5", rekao je presretni Čilić u emisiji Eurosporta nakon pobjede. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?