HERTOGENBOSCH

Čilić 'darivao' Tipsarevića pa ipak prošao u četvrtfinale

Reuters/Pixsell
15.06.2017.
u 15:18

Čilić sada ide na pobjednika iz dvoboja Kanađanina Vaseka Pospišila i Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova.

Hrvatski tenisač Marin Čilić, koji je prvi nositelj ATP turnira u s-Hertogenboschu, plasirao se je u četvrtfinale nakon što je u četvrtak u drugom kolu pobijedio Srbina Janka Tipsarevića sa 6-7 (6), 6-2, 6-4 poslije sat i 58 minuta igre.
 

Čilić je u prvom setu imao dvije prigode da ga okonča u svoju korist, prvo u četvrtom gemu, kada je kod 30-40 imao "break loptu", ali je propustio tu šansu, a potom u tie-breaku. U odlučujućoj igri prvog seta Čilić je sa dva "mini-breaka" došao do vodstva 5-2 i imao je dva servisa da zakljuuči set. Nije uspio, ali kod 6-5 ponovno je servirao za set, i opet je promašio. Tipsarević je znao iskoristiti takve poklone i uzeo je prvi set. U drugom setu Čilić je "ubacio u višu brzinu" i kod 2-2 napokon je došao do prvog "breaka" u meču. Potom je još jednom oduzeo servis protivniku i brzo je zaključio set sa 6-2. A u istom ritmu nastavio je i u odlučujućem setu, još jedan "break" u trećem gemu usmjerio je Čilića ka pobjedi, osmoj iz deset međusobnih susreta.

Prethodno je 38-godišnji Ivo Karlović, koji je treći nositelj na turniru u s-Hertogenboschu, izborio četvrtfinale pobijedivši 150. igrača svijeta Amerikanca Stefana Kozlova sa 6-4, 6-1.  Protiv duplo mlađeg Kozlova, koji je rođen u Skoplju, Karlović je rutinski odradio meč koji je trajao 57 minuta, potvrdivši da mu je trava omiljena podloga. Karlovića u četvrtfinalu čeka Rus Danil Medvedev, dok Čilić ide na pobjednika iz dvoboja Kanađanina Vaseka Pospišila i Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova.
 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije