FINALE NFL-A

Chiefsi u velikom preokretu osvojili Super Bowl

Foto: Reuters/Pixsell
1/2
03.02.2020.
u 08:03

Kansas City Chiefsi osvojili su 54. Super Bowl pobijedivši u velikom finalu profesionalne lige u američkom nogometu (NFL) u Miamiju  momčad San Francisco 49ersa s 31:20.

Ovo je Chiefsima drugi naslov nakon 50 godina, dok su Ninersi nakon sedmog nastupa u Super Bowlu ostali na pet pobjeda.

Prvake Američke konferencije do velikog trijumfa predvodio je 24-godišnji 'quarterback' Patrick Mahomes, koji je prošle sezone izabran za najkorisnijeg igrača lige. Dodavač Chiefsa izabran je i za MVP-a u Super Bowlu. Uoči utakmice odana je počast tragično stradalom Kobeu Bryantu. Legendarni košarkaš poginuo je prošle nedjelje u helikopterskoj nesreći u okolici Los Angelesa zajedno s još osam osoba među kojima je bila i njegova kći Gianna. Prve bodove na utakmici osvojili su Ninersi pogotkom iz 'field goala' Robbieja Goulda, ali Chiefsi su odmah uzvratili. U sljedećem napadu je dodadač Patrick Mahomes postigao 'touchdown' za vodstvo Chiefsa (7:3).

Kansas City je u drugoj četvrtini povećao vodstvo. Nakon što je dodavaču Jimmyju Garoppolu presječeno dodavanje Chiefsi su 'field goalom' Harrisona Butkera stigli do vodstva 10:3.  'Quarterback' 49ersa brzo se iskupio za pogrešku dodavanjem Kyleu Juszczyku za polaganje i izjednačenja (10:10). San Francisco je ponovno poveo početkom nastavka, Robbie Gould zabio je 'field goal' za 13:10. Do novih bodova Ninersi su stigli nakon što je presječeno Mahomesovo dodavanje. Raheem Mostert je postigao 'touchdown' i povećao prednost 49ersa (20:10).

Patrick Mahomes je Chiefsima vratio nadu 6.13 minuta prije kraja utakmice dodavanjem za Travisa Kelcea koji je polaganjem smanjio prednost Ninersa (20:17).  Za preokret pobrinuo se Damien Williams koji je u posljednje tri minute postigao dva 'touchdowna' za konačnu pobjedu Chiefsa - 31:20. U 'Halftime showu' nakon prvog poluvremena publiku su zabavljale Shakira i Jennifer Lopez. Pop zvijezde su izvele nekoliko svojih hitova te dodatno podgrijale ozračje na tribinama Hard Rock stadiona u Miamiju.

Posebnu pažnju ponovno su privukle televizijske reklame, a pola minute njihovog prostora ove su godine koštale rekordnih 5,6 milijuna dolara. Prva reklama koja je prikazana tijekom Super Bowla bila je predsjednička reklama Donalda Trumpa. 

I njegov suparnik Michael Bloomberg također je zakupio reklamni prostor. Gledatelji su u prijenosu vidjeli po dva reklamna spota predsjedničkih kandidata.

Predsjednički izbori u SAD-u održat će se 3. studenoga. Ni ovogodišnji finale nije mogao proći bez Hrvata. Naime, glavni sudac utakmice bio je 59-godišnji Bill Vinovich koji ima hrvatske korijene.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije