premijer liga

Čelik savladao Radnik, Zrinjskom minimalna pobjeda nad Vitezom

Zrinjski
Foto: Stojan Lasić
1/4
23.04.2016.
u 19:16

U 26. kolu BHT Premijer lige Zrinjski je na svom stadionu s minimalnih 1:0 savladao Vitez i vratio se na vrh tabele.

Zrinjski je od početka utakmice nametnuo svoju igru i dominirao terenom, ali nije uspijevao ugroziti gol gostujućeg tima. Plemići su do gola došli u 64. minuti susreta kada je pogodio Jasmin Mešanović.

Ispostavilo se da je to jedini gol na utakmici i time je Zrinjski upisao četvrtu uzastopnu pobjedu u ligi, odnosno desetu vezanu utakmicu bez poraza u ligi. Vitezu je ovo drugi vezani ligaški poraz koji je dodatno otežao borbu za opstanak.

Čelik je u Zenici slavio protiv finaliste Kupa Bosne i Hercegovine ekipe Radnika iz Bijeljine. Zeničani su slavili rezultatom 2:0, a oba pogotka postignuta su u prvom poluvremenu.

Bajraktarević je pogodio u 12. minuti, a konačnih 2:0 postavio je Karić u 27. minuti. Ovo je šesta uzastopna utakmica bez poraza u ligi za Čelik, dok je Radnik upisao čak četvrti poraz u posljednjih pet utakmica lige. Čelik je meč završio s igračem manje nakon što je u finišu utakmice crveni karton dobio Anel Dedić.

Borac je minimalnim rezultatom 1:0 u gostima savladao Rudar iz Prijedora. Jedini strijelac bio je Uglješa Radinović koji je pogodio u 11. minuti.

Gostujuću pobjedu upisala je Mladost Doboj-Kakanj koja je sa 2:0 pobijedila Drinu u Zvorniku. Strijelci su bili Dilaver u devetoj i Hodžić u 84. minuti.

Travnik je na Piroti pregazio otpisani Velež sa 7:1. Ćemalović je vodeo goste u vodstvo, a onda je u finišu prvog poluvremena Količić dobio crveni karton, pa je Velež ostao sa 10 igrača. To je Travnik iskoristio i golovima Jelića (50'), Nuhića (63', 92'), Smajića (67'), Kouadija (71', 94') i Varupe (85') slavio sa 7:1.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije