POBJEDA U VITEZU

BiH izborila nastup u dodatnim kvalifikacijama

rukomet
Foto: VL FOTO
08.01.2014.
u 10:55

Najbolji rukometaši BiH dosad još nikad nisu igrali u završnici jednog od velikih međunarodnih natjecanja

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine današnjom pobjedom nad Estonijom (28:26) kolo prije kraja kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2015. godine u Kataru osigurala je prvo mjesto u Petoj grupi i tako izborila nastup u dodatnim kvalifikacijama. 

Najbolji rukometaši BiH dosad još nikad nisu igrali u završnici jednog od velikih međunarodnih natjecanja. Tri puta su bili blizu nastupima na europskim i dva puta na svjetskim prvenstvima, ali su na zadnjoj stepenici svih pet puta bili zaustavljeni. 

U doigravanju za EP 2002. godine u Švedskoj BiH je eliminirana od Danske, četiri godine kasnije za EP u Švicarskoj od Norveške, a 2008. za EP u Norveškoj bolja od BiH bila je Češka.  

U dodatnim kvalifikacijama za svjetsku smotru najbolji bh. rukometaši su 2009. godine zaustavljeni od Mađarske, a četiri godine kasnije za SP u Španjolskoj poraženi su od Njemačke. 
 
Osim reprezentacije BiH u europskim kvalifikacijama plasman u doigravanje za SP 2015. dosad je još jedino osigurala reprezentacija Rumunjske.  

Protivnik reprezentacije BiH u trećem pohodu ka nastupu na SP-u bit će poznat na žrijebanju doigravanja 26. siječnja u Danskoj, zadnjeg dana ovogodišnjeg EP-a.

Prve utakmice doigravanja za plasman na SP na programu su 7. i 8.  lipnja, a uzvrati 14. i 15. lipnja 2014. godine. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije