Veliki uspjeh reprezentacije BiH, koju čine Banjolučani, u talijanskome Montesilvanu

Čak 7 medalja za majstore kineskog hrvanja na Europskome prvenstvu

storyeditor/2023-09-20/klub2.png
21.09.2023.
u 12:07

Članovi shuai jiao (kung fu) tima Bosne i Hercegovine, koji čine članovi Kung fu Wushu kluba "Lotos" iz Banje Luke, osvojili su čak sedam medalja na Europskome prvenstvu u kineskom hrvanju, koje je netom završeno u talijanskome gradu Montesilvano, piše Večernji list BiH. Vrhunski rezultat na tom je natjecanju postigla Marija Palić osvojivši dvije zlatne medalje, i to u kategorijama do 14 i do 17 godina. Lea Vujasin na prvenstvu Starog Kontinenta okitila se i zlatom i srebrom, Ana Matavulj osvojila je srebro, kao i Mile Đumić. Brončano odličje pripalo je Mihailu Đumiću.

- Posljednjih smo se mjeseci pripremali "udarnički". Svaki dan imali smo dva treninga po dva ili dva i pol sata. Meni je ovo prvo natjecanje i prve medalje, tako da sam više nego zadovoljna. Nadam se da ćemo sljedeće godine sudjelovati na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Makau – rekla je nakon osvajanja dvaju zlata Marija Palić.

kina bl
Foto: vl

Trener ovog tima Dragan Đumić navodi da je ovo izniman uspjeh.

- Natjecanje je bilo više nego značajno za članove našeg tima, ne samo zbog iskustva već i zbog broj sudionika koji su se pojavili na ovoj smotri. Za razliku od gotovo svih zemalja koje su sudjelovale, mi smo kinesko hrvanje počeli trenirati prije tri godine, tako da je ovaj rezultat time daleko vrjedniji – istaknuo je Đumić.

Dodao je i kako bi to trebao biti dodatni motiv institucijama da potpomognu razvoj ovog sporta, pogotovo što je kinesko hrvanje u svijetu dobilo status kao i džudo kada je u pitanju fizički razvoj djece.

- Shuai jiao, odnosno kinesko hrvanje, predstavlja izniman sport za psihofizički razvoj djece. Sustav vježbanja uključuje cijelo tijelo, a posebna se pozornost posvećuje pravilnome formiranju kralježničkoga stupa djeteta. Nadam se da ćemo u sljedećem razdoblju na osnovi ovih rezultata dobiti i veću potporu – kazao je Đumić te istaknuo kako je odlazak natjecatelja u Italiju potpomogla kompanija "Satwork".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije