Novi iskorak

Budimir: Sampdoria mi je važan korak u karijeri, ali imam još veće ambicije

27.06.2016.
u 10:00

Cijelu smo prošlu sezonu pratili igre Ante Budimira iz sela Ozimice kod Žepča (rođen u Zenici 22. srpnja 1991). Tko je Ante? Pa, to je 191 cm visoki “centarfor”, koji je karijeru počeo u Radniku iz Velike Gorice, nastavio u Interu Zaprešić i u zagrebačkoj Lokomotivi. Svuda je nemilice tresao mreže. Posebice se istaknuo na jednoj utakmicu Dinamo – Lokomotiva, kada je Plavima utrpao tri lopte u mrežu (4:3 za Dinamo). Ta utakmica i mnoge druge razlog je što je Antinu ispisnicu St. Pauli iz Hamburga platio Lokomotivi 1.000.000 eura, najveći iznos koji je ovaj klub ikada potrošio za jednog nogometaša.

Nizao pogotke u Crotoneu

Ali, u Hamburgu Anti nisu cvjetale ruže, jer je smijenjen trener koji ga je doveo, pa su ga Nijemci poslali na posudbu na “dno” talijanske čizme, u siromašnu Kalabriju, u grad i klub Crotone. Bio je to na prvi pogled skok s konja na magarca. Crotone nikada nije bio ni blizu talijanske Serie A (“vrckao” se od 1. do 3. lige), ali dolaskom Budimira kao da se preporodio i počeo pobjeđivati sve po redu i upustio se u borbu za naslov. Ante je nizao pogotke, “nabrao” ih 16 u sezoni, što je za talijanske prilike “oho-ho”. Ti su pogoci privukli skaute Arsenala, Juventusa, Intera, Rome i drugih, pa smo lani u prosincu pisali o Anti, nakon što je u kupu dao “golčinu i pol” vrataru Milana Abiatiu na San Siru. Bile su ga pune novine. Talijanska “piskarala”seljakala su ga u veće klubove, usput ga prozvali “Mandžom iz Zenice”.

Potpis za Sampdoriu

Crotone se “šepurio” na vrhu ljestvice u konkurenciji mnogo bogatijih Barija, Cagliarija, Pescare i drugih, na kraju izborio Serie A. Prije dva dana velika Sampdoria sklopila je s Budimirom ugovor na 5 godina. Crotone je u međuvremenu otkupio Antine papire od St. Paulija. Za prijelaz u Sampdoriju uzeo je 1,800.000 eura, a La Gazzetta dello Sport piše da će Budimirova godišnja “narukvica” u klubu iz Đenove iznositi 350.000 eura,”čistaka”: -Ne bih o novcu... Osim da sam prezadovoljan. Piše se svašta, selili su me iz kluba u klub. Istina je, bio sam blizu prijelaza u Romu. Ovo je važan korak u mojoj karijeri, ali moji ciljevi su veći. Ne želim gledati reprezentacije samo na tv, htio bih u njoj i igrati! Kojoj? Imam državljanstva Hrvatske i BiH.Nakon potpisa bio sam 2 dana u Ozimicama, posjetio obje bake. Sad sam u V. Gorici. Ne dižem pogled s knjige, želim ispuniti uvjete za upis na 4. godinu ekonomije. Htio bih i u Sampdoriji napredovati. A bivšem klubu Crotoneu želim sve najbolje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije