Europsko prvenstvo

Brutalna osveta Litve: Kadeti pregaženi u prvoj utakmici

kosarka
12.08.2016.
u 21:55

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH porazom je krenula u obranu naslova na Europskom prvenstvu u Poljskoj. Izabranici Dragana Mičića danas su uvjerljivo poraženi od Litve rezultatom 96:46. Litvanci su tražili osvetu za izgubljeno prošlogodišnje finale pred svojim navijačima u ovom uzrastu, a na kraju su u tome i uspjeli. 

Očajno je bh. reprezentacija ušla u utakmicu, piše sportsport.ba. Nisu mladi košarkaši uspjeli pogoditi ništa u prvoj četvrtini, uigrana akcija nije postojala, što je Litva maksimalno koristila i nakon prvog dijela su naši protivnici imali plus, 18. Rezultat je glasio 22:4. Nešto bolja igra bh. kadeta viđena je u drugom dijelu. 

Iako je šut iz igre bio još uvijek skroman (30%), uz također očajno izvođenje slobodnih bacanja tijekom cijele utakmice, Litvancima nije dopušteno da se još više odvoje. Igrala se izjednačena košarka u ovom dijelu utakmice, da bi se na odmor otišlo s rezultatom 40:23. Nije se bh. tim mogao vratiti u utakmicu u nastavku. 

Ponovo su igrači pravili mnogo greški, Litvanci su s druge strane pogađali i nakon četiri minute igre u trećem dijelu bilo je plus 25 bodova razlike, 53:28. Do kraja trećeg dijela prednost je rasla iz napada u napad i nakon 30 minuta igre bilo je čak 38 bodova prednosti, 70:32.

Agonija bh. reprezentacije nastavljena je i u posljednjem dijelu. Litvanci su koristili svaki poklon, prednost je otišla preko 40 razlike, a na kraju je bilo plus 50. Tomas Balciunas je predvodio Litvu s 15 bodova, dok je kod bh. reprezentacije jedini dvocifren bio Kenan Kamenjaš s 12 bodova. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?