Međunarodni futsal susret

Brotnjo pred punom dvoranom ugostilo najbolji balkanski klub

02.03.2016.
u 07:00

Više od 800 zaljubljenika u mali nogomet uživalo u pravom spektaklu, kvalitetnoj igri i brojnim majstorijama koje su im u međunarodnoj prijateljskoj utakmici priredili igrači čitlučkog premijerligaša MNK Brotnjo Premijer SK i aktualnog hrvatskog prvaka i pobjednika kupa - Nacionala Zagreb FC.

Jedinstven događaj

Bio je to jedinstven sportski događaj što su ga čitlučkoj publici priredili brojni futsal majstori iz obje momčadi. Tijekom cijelog susreta gledatelji su burnim pljeskom pozdravljali maštovitu igru, osobito 7 lijepih pogodaka. Iako je susret završio zasluženom pobjedom momčadi Nacionala sa 6:1, treba reći kako su igrači Brotnja pokazali solidnu kvalitetu, poglavito u prvom dijelu kada su bili dostojan protivnik.

Po dva pogotka za Nacional Zagreb FC postigli su Surudžić (u 3. i 18. minuti) i Čujec (u 12. i 33. minuti), a pred kraj susreta u strijelce su se upisali i Benek i Matošević. Iako je Brotnjo imalo više izglednijih prilika, jedini pogodak za domaće postigao je Robert Šego. Bio je to izjednačujući pogodak za 1:1. Nakon što je poluvrijeme završilo vodstvom Nacionala 2:1, igrači aktualnog prvaka Hrvatske u drugom su poluvremenu postigli još četiri pogotka za uvjerljivu pobjedu.

Dobra lekcija

Nakon susreta trener MNK Brotnjo Premijer SK Jure Kordić izjavio je:

- Zahvaljujem momčadi Nacionala koja je došla u Čitluk podržati nas i popularizirati futsal. Čestitam im na pobjedi. Igrali smo protiv jedne od najboljih momčadi na Balkanu koja u svom sastavu ima reprezentativce Hrvatske, Slovenije i Srbije. Mislim kako smo im pružili dostojan otpor. Ova prijateljska utakmica završila je u njihovu korist, ali nam je cilj bio da se igrači i vodstva Nacionala i Brotnja zbliže i upoznaju. Ova utakmica bila je dobra lekcija. Gledatelji su sigurno uživali. Ova utakmica dobro nam je došla pred sljedeća dva prvenstvena susreta u Premijer ligi koji nas mogu dići u borbu za osvajanje naslova prvaka.

Svoje mišljenje o tom susretu i igračima MNK Brotnjo iznio je i trener Nacionala Robert Grdović:

- Vrlo rado smo se odazvali pozivu Brotnja i mogu reći da sam jako iznenađen i oduševljen individualnom kvalitetom domaćih igrača. Dečki su definitivno pokazali kako znaju igrati nogomet. Želim im svaku sreću u prvenstvu i nadam se kako će osvojiti naslov prvaka jer vidim da su blizu. Igrači Brotnja su dosta dobri individualci, fizički su jaki dečki, mislim da malo kaskaju u taktičkom dijelu, ali definitivno ono što su pokazali u prvom poluvremenu bilo je jako dobro.

Kažimo i to kako je u sklopu tog spektakla odigran i jedan revijalni susret u kojem su se gledateljima predstavili mladi talenti HNK Brotnjo i HNK Stolac.

Inače, od čelnika MNK Brotnjo Premijer SK doznali smo kako će krajem ožujka u Čitluku gostovati i MNK Dinamo, za što također vlada veliko zanimanje. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije