nogomet

Bosna “pala” u Gabeli, Rudar zasjeo na vrh prvenstvene ljestvice Prve lige FBiH

nogomet
06.09.2016.
u 08:00

U 5. kolu Prve nogometne lige FBiH dogodilo se ono što se u ovoj ligi događa dosta često, ali teško bi bilo naći nešto slično u susjednim ili udaljenijim zemlama u Europi (i svijetu). Naime, u svih osam utakmica gosti su “bosonogi skakutali po žeravici”. Ili u prijevodu: izgubili su svih osam susreta, te se pokunjeni vratili kući.

Petrović donio pobjedu

Hm, ostaje im ponoviti sličan “podvig” kad oni budu domaćini, a to se možda ostvari već u šestom kolu. Recimo i to da su domaćini zabili 16 pogodaka, a “siroti” gosti samo dva. Bosna , do ovoga kola “stopostotna”, u Gabeli se nije uspjela oduprijeti Gošku, koji je slavio minimalno – 1:0 (Petrović). Na vrh je “iskočio” Rudar, koji je u Kaknju dobo napunio mrežu Veležu – 4:0 (Kulović, Vila, Aničić, Neimarlija). Čini se da od Veležova povratka u Premijer ligu neće biti ništa. Štoviše, čini se kako je Velež veliki kandidat za selidbu u drugoligaško društvo, jer nakon pet kola ima samo dva boda. U jednom od derbija kola Bratstvo je u Gračanici “potuklo” Goražde s lakih 2:0 (Puturalić, Kuduzović). U Banovićima se Orašje “osmjelio” povesti Aletić), ali na kraju je Budućnost slavila 2:1 (Trumić, Aljukić). Radnički je pak slavio protiv Novog Travnika 1:0 (Ćosić 11 m).

Jedanesterac

Istim rezultatom (1:0), također pogotkom s 11 m (Hodžić) Jedinstvo je Pod borićima svladalo Čapljinu. Zvijezda se u županijskom derbiju mučila protiv Sloge, ali je osvojila tri boda. Bilo je 2:1 (Hasanbašić 2 za Zvijezdu, Fejzić za Slogu). Travnik je sve “traume” izliječio protiv Bosna Seme i slavio 3:0 (Jusufbašić 3). POREDAK nakon 5. kola: Rudar 13, Bosna i Bratstvo 12, Zvijezda 10, Gošk 9, Orašje i Jedinstvo 8, Travnik, Radnički 7, Goražde, Bosna Sema, Budučćnost 6, Čapljina 4, Sloga 3, Velež 2 i Novi Travnik 1 bod. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?