Džudo

Borsi europsko zlato i 21 odličje u Rumunjskoj

14.04.2016.
u 09:22

Judo klub “Borsa” iz Mostara proteklog je vikenda bio itekako uspješan te ponovno osvjetlio obraz grada Mostara i BiH kada je u pitanju europska borilačka scena. Članovi mostarskog kluba ponovno su ostvarili vrlo dobre rezultate.

Jaka konkurencija

Naime, član Judo kluba “Borsa” Petar Zadro osvojio je zlatno odličje na Europskom kupu (U 21) u Lignanu (Italija), na kojem je nastupilo 26 reprezentacija, a kup su uveličale i dvije velike reprezentacije s drugog kontinenta i to reprezentacija Argentine i Brazila.

U Zadrinoj kategoriji bila su čak 54 natjecatelja, a do zlatnog odličja Zadro je imao 5 borbi. 
U 1. kolu Petar pobjeđuje predstavnika Belgije - Scohiera Simona, zatim u 2. kolu Talijana Alibertija Paola. U 3. kolu pobjeđuje Austrijanca Czizsceka Mathiasa te u polufinalnoj borbi predstavnika Brazila Cargnina Daniela. U finalnom meču Zadro je pobijedio Mađara Borosa Bencea te osvojio zlatno odličje na ovom velikom judo kupu.
Rezultat još više dobiva na težini činjenicom da je ovo ujedno i jedan od najjačih judo turnira u Europi za borce do 21 godinu (Europski judo kupovi), a ima ih ukupno šest u šest različitih država, i to u Italiji, Mađarskoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Njemačkoj i Češkoj.

Napomenimo da je Petar Zadro proglašen najuspješnijim sportašem - seniorom grada Mostara za 2015.. Iako je još uvijek junior, nastupa i u seniorskoj konkurenciji te je aktualni seniorski prvak BiH.

Ostaje vidjeti kako će se forma ovog natjecatelja ubuduće razvijati kako na domaćoj, tako i na europskoj sceni. Do tada Zadri preostaje uživati u ostvarenom uspjehu te pripremiti se za buduće nastupe.

Uspjeh u Rumunjskoj

JK Borsa je ovog vikenda nastupio i na državnom prvenstvu za ml. djecu i kadete te na samom sjeveroistoku Rumunjske, u gradiću Miercura Ciuc na Međunarodnom judo turniru.
Zlatnu medalju na prvenstvu države osvojila je Dragica Zovko u kategoriji djevojčica do 40 kilograma, dok su viceprvaci Jozo Zovko (U 18, -66), Mia Maksumić (U 18, -57) i Domagoj Jozeljić (U14, -50). Brončana odličja osvojili su Ivan Jozeljić, Luka Cvitković, Josipa Bošković, Jure Zovko, Petra Zovko, Marija Zelenika, Monika Zadro i Tiho Bevanda.

Na Međunarodnom judo turniru u Rumunjskoj, JK Borsa je u sveukupnom poretku zauzeo 5. mjesto, a osvajači medalja su:

Zlato: Aljoša Čvoro, Josipa Brvenik (zlato i u konkurenciji starijih), Marta Kordić.

Srebro: Marta Kordić (konkurencija starijih), Marino Dugandžić.

Bronca: Mario Jozeljić, Tomislav Martinović, Filip Kolobarić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?