Rukomet

Borac m:tel u Sarajevu protiv Bosne traži prvu pobjedu na strani

14.10.2016.
u 10:00

Nekadašnji prvaci Bosne i Hercegovine u rukometu bore se za povratak na vrh. Sarajevska Bosna i banjolučki Borac nekada su žarili i palili terenima u BiH, a sad su u situaciji da se nakon 5 kola s još 5 timova bore za mjesto koje vodi u Ligu za prvaka.

Trener Ratko Đurković tijekom karijere nosio je dres Bosne, baš kao i njegovi igrači Damir Efendić i Elis Memić.

- Drugačija su to vremena bila. Ekipe su se borile za titulu, imale veliku kvalitetu i bila je prisutna velika tenzija. Sad su dosta mlađe i oba se tima pokušavaju vratiti na staze slave. Kao trener Borca naravno da ću sve učiniti da dođem do pobjede. Istina, ne poznajemo baš najbolje sarajevsku ekipu jer se sve promijenilo od vremena kad sam ja vodio klub, rekao je Ratko Đurković.

Njegov tim nije uspio doći do pobjede na prva dva gostovanja i sad će to pokušati uraditi u Sarajevu. - Vrijeme je za prvu pobjedu na strani i mislim da meč protiv Bosne može biti prekretnica. Imamo do stanke gostovanje u Sarajevu te duel sa Slogom, a mi želimo izvući maksimum iz ta dva duela. Recept za to svakako će biti igra iz drugog poluvremena protiv Goražda, kazao je Đurković. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije