NBA LIGA

Bogdanović u sjajnoj formi, ubacio 29 koševa u pobjedi Jazza

Reuters/Pixsell
29.10.2019.
u 13:15

Uz 29 koševa, Bogdanović je u pobjedi svoje momčadi sudjelovao i s pet skokova, dvije asistencije, dvije osvojene lopte i jednom blokadom, dok je Šarić uz četiri poena sakupio još jedan skok i tri asistencije

Hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović drugu je utakmicu zaredom bio najbolji strijelac Utah Jazza, on je za 37 minuta provedenih na parketu postigao 29 koševa (šut za dva 4-5, trica 4-8, slobodna bacanja 9-9) u 96-95 gostujućoj pobjedi protiv Phoenix Sunsa kod kojih je Dario Šarić za 21 minutu provedenu u igri ubacio četiri poena (šut za dva 0-1, trica 1-1, slobodna bacanja 1-2) uputivši tek dva šuta iz igre.

Susret u Phoenixu obilježila je nervoza s obje strane, a prednjačio je ponajbolji igrač Sunsa Devin Booker s nekoliko nepromišljenih prekršaja, a upravo je njegov prekršaj na Donovanu Mitchellu kod rezultata 95-95 0.4 sekunde prije kraja i presudio pobjednika.

Mitchell je krenuo u prodor, a na polaganju ga je Booker nepropisno zaustavio i dopustio mu dva slobodna bacanja. Mitchell je pogodio prvo i promašio drugo bacanje što je bilo dovoljno za pobjedu Jazza.

Uz 29 koševa, Bogdanović je u pobjedi svoje momčadi sudjelovao i s pet skokova, dvije asistencije, dvije osvojene lopte  i jednom blokadom, dok je Šarić uz četiri poena sakupio još jedan skok i tri asistencije.

Utah je sada na omjeru pobjeda i poraza 3-1, dok je Phoenix pao na učinak 2-2.

I Los Angeles Clippersi ostvarili su treću pobjedu sezone u svom četvrtom nastupu svladavši na svom terenu Charlotte Hornetse sa 111-96, a hrvatski centar Ivica Zubac igrao je 20 minuta i ubacio sedam koševa (šut za dva 3-5, slobodna bacanja 1-1) uz šest skokova, jednu asistenciju i čak pet blokada.

Odličan je kod pobjednika bio Kawhi Leonard sa 30 ubačaja, sedam skokova i šest asistencija, Lou Williams je ušavši s klupe dodao 23, dok je u sastavu gostiju šest igrača imalo dvoznamenkast učinak, a najefikasniji je bio Terry Rozier sa 17 koševa.

San Antonio Spursi zadržali su stopostotni učinak i nakon trećeg nastupa 113-110 domaćom pobjedom protiv Portland Trail Blazersa u utakmici punoj preokreta. Gosti iz Portlanda poveli su sa 19 razlike u prvoj četvrtini, samo da bi Spursi sredinom četvrte četvrtine imali 19 razlike.

Ipak, uslijedio je veliki povratak Blazersa u režiji Damiana Lillarda koji je polaganjem smanjio na 109-108 1:10 minuta prije kraja. Nakon što je DeMar DeRozan promašio slobodno bacanje kod rezultata 113-110, gosti su imali priliku tricom izboriti produžetak, ali pokušaj Lillarda nije prošao kroz obruč.

DeRozan je sa 27 koševa predvodio Spurse, Derrick White je dodao 21 za pobjednike, dok su kod gostiju ponovno najbolji bili Lillard sa 28 ubačaja, devet skokova i sedam asistencija te CJ McCollum sa 27 pogodaka. Mario Hezonja je za Portland igrao 19 minuta i postigao osam koševa (šut za dva 0-2, trica 2-5, slobodna bacanja 2-2) uz šest skokova i po jednu asistenciju, osvojenu loptu i blokadu. Luka Šamanić nije ulazio u igru za San Antonio.

U još jednom dvoboju momčadi koje u svojim redovima imaju hrvatske igrače Milwaukee Bucksi lako su sa 129-112 kao domaćini svladali Cleveland Cavalierse, a ni Dragan Bender kod Bucka niti Ante Toni Žižić kod Cavsa nisu ulazili u igru.

Kod domaćih je sedam igrača postiglo dvoznamenkast broj koševa od čega svi igrači iz petorke, a najviše je ubacio Khris Middleton 21, dok su dva visoka igrača gostiju imala "double-double" učinke, Tristan Thompson je ubacio 17 koševa uz 13 skokova, a Kevin Love 15 poena uz 16 skokova.

Prvaci Toronto Raptorsi na svom su terenu svladali Orlando Magic sa 104-95. Kyle Lowry sa 26 i Pascal Siakam sa 24 poena bili su najefikasniji kod domaćih, dok je Jonathan Isaac ubacio 24 za goste.

Momčad koja je igrala u velikom finalu u posljednjih pet sezona Golen State Warriorsi ostvarila je prvu pobjedu u novoj sezoni u svom trećem nastupu svladavši na gostovanju New Orleans Pelicanse sa 134-123. Draymond Green ostvario je "triple-double" sa 16 koševa, 17 skokova i 10 asistencija, dok je Stephen Curry ubacio 26 poena i podijelio 11 asistencija. Kod domaćih, koji su i dalje bez pobjede, najučinkovitiji je bio Brandon Ingram sa 27 ubačaja i 10 skokova.

Vrlo je zanimljivo bilo u Atalnti gdje su domaći Hawksi ugostili Philadelphia 76-erse u utakmici do tada neporaženih sastava. Na kraju su sa 105-103 slavili gosti uz vrhunsku predstavu Joela Embiida koji je postigao 36 koševa uz 13 skokova uključujući i oba slobodna bacanja za konačnih 105-103 5.3 sekundi prije kraja.

U preostalom vremenu je najstariji igrač lige Vince Carter promašio tricu za pobjedu Hawksa kod kojih je najefikasniji bio Trae Young sa 25 pogodaka.

Houston Rocketsi svladali su Oklahoma City Thunder sa 116-112 u prvoj utakmici Russella Westbrooka protiv momčadi za koju je igrao 11 godina. Westbrook je loše krenuo u susret, ali je na kraju umalo ostvario "triple-double", zaustavio se sa 21 košu, 12 skokova i devet asistencija. Rocketse je do pobjede predvodio James Harden sa 40 ubačaja, dok su sa po 22 pogotka najbolji kod Thundera bili Shai Gildeous-Alexander i Dennis Schroeder.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije