Blidinje

Blidinje idealno odredište za ljetne pripreme sportaša

11.08.2017.
u 11:00

Park prirode Blidinje, sa svojih 1300 metara nadmorske visine, pravi je spas ovih dana od nesnosnih ljetnih vrućina.

Podnošljive temperature

Umjesto svakodnevnih 36, pa i 40 Celzijevih stupnjeva u Dalmaciji i Hercegovini, na Blidinju su dnevne temperature podnošljivih 10-ak stupnjeva manje. Po noći je ta temperaturna razlika i veća, tako da je spavanje na Blidinju pravi ljetni užitak.

Niže temperature idealne su i za pripremu sportaša. O tome svjedoče i pripreme mladih rukometaša škole rukometa HMRK Zrinjski iz Mostara, uzrasta 2004/2005. Pod vodstvom trenera Gorana Solde mladi rukometaši iz Mostara, s kojima su bila i hrvatska djeca iz Njemačke, proveli su četiri nezaboravna dana na Blidinju. Osim treninga na igralištu ispod Ski Staze, trčalo se brdskim puteljcima i penjalo do vrhovima iznad skijališta.

Na taj način su obavljene i najbolje planinske pripreme za novu sezonu te skori međunarodni rukometni turnir u Međugorju.

- S obzirom da naša prva momčad redovito prolazi pripreme na Blidinju, gdje su bili i ovih dana, odlučili smo na Blidinje dovesti i naše mlade rukometaše koje smo prošle godine vodili u Lumbardu na Korčuli. Ove godine smo se odlučili za Blidinje zbog vrućina, a i manjih cijena. Najprije smo ovdje doveli dva uzrasta mladih rukometaša, a nakon njih će odmah na Blidinje i nešto stariji uzrast Zrinjskog, godišta 2002/ 2003.., kaže trener Soldo i nastavlja:

- Vremenski uvjeti su ovdje izvanredni, pogodan je zrak, a i priroda je za svakoga. Smještaj i hrana u restoranu Staza su odlični. Rukometni teren je odmah do našeg pansiona, a i staze za trčanje i vježbe su odmah tu. Sve kako se samo poželjeti može, kaže trener Soldo, čiji rad prati i dio roditelja koji su uzeli nekoliko dana odmora i provode ga na Blidinju.

Turistički hit

A Blidinje je ove sezone ponovno turistički, ali i sportski primamljivo odredište, a turistička sezona, prema navodima ljudi iz dobro posjećenog restorana i pansiona Staza, puno je bolja nego prošle godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?