Zimski prijelazni rok za nogometaše

Bit će kupnje i prodaje, ali manje nego ljetos

02.01.2017.
u 10:00

Prve prozivke za početak priprema najavljene su za sljedeći tjedan. Iako zimi u pravilu bude manje prijelaza iz kluba u klub, ovaj će ih put čini se biti u svim klubovima. Jesenski prvak Zrinjski ima dobar igrački kadar, ali kvalitetnih igrača nikada nije previše. Priča se o povratku pod Bijeli brijeg Gorana Zakarića (raskinuo s Dinamom), te Zvonimira Blaića iz Češke.

Stojanović u Željezničaru?

Navodno Zrinjski traži i Hrvoja Barišića, obrambenog i(li) veznog igrača Viteza. Možda će Mostar napustiti ljevak Danijel Stojanović i otići u Željezničar, koji je također “vruć” za Zakarića. Vjerojatno je da će Zakarić ondje gdje ga uputi njegov “vlasnik”, bivši Vatreni Mario Stanić. Inače, s Grbavice su “što milom što silom” otišli Aleksandar Kosorić, Milivoje Lazić i Adnan Šećerović, a došao je iz Slobode vratar Adnan Bobić. Uz Zakarića, kao novi igrač Željezničara spominje se i Ivan Crnov, bivši član Širokoga, te lijevi bočni Josip Projić (Napredak Kruševac). Na Koševu šute o pojačanjima, ali ne sjećamo se prijelaznog roka da nije bilo novosti u Sarajevu. No, možda Koševo napusti robusni napadač Mersedin Ahmetović (Japan). Tuzlu je još davno napustio Zajko Zeba (Željezničar), Mahir Karić vraća se u Čelik, a otišla su i oba vratara (Kenan Pirić će čini se u Tursku, Adnan je Bobić već na Grbavici). I napadač Ivan Fatić prijeti odlaskom, ako mu Sloboda brzo ne isplati dugove, a i prvi topnik prvenstva (11) Sulejman Krpić navodno je zasut ponudama.

Široki treba tri pojačanja

Na Pecari od jesenas spominju pojačanja, ali još nisu “ni prstom makli”. Traži se desni bek, lijevo krilo i napadač. Osim već otišlog Crnova, nisu isključeni novi odlasci – stignu li prave ponude. Radnik je doveo Srbina Filipa Stojanovića iz grčke Trikale i Edina Ademovića (Vardar Skoplje). I Krupa je zagrijana za Zakarića, te Rijada Kobiljara (Olimpik) i Salka Jazvina (Čapljina).

Jedina promjena u Vitezu za sada je produljenje ugovora Ivana Livaje. Mladost kupuje Brazilca Adriana Stracka, ali napustio ju je Aldin Šišić (Čelik), Otpisani su: Dženis Šuman, Darko Bošković, Nemanja Asanović... O odlasku priča i napadač Adnan Hodžić (Bosna Visoko), te vezni igrač Mićo Kuzmanović (Grčka ili Cipar).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije