ŽIVOTNI PAD

Bio je europski prvak i trošio milijune, danas živi od socijalne pomoći: 'Ne znam čistiti ni kuhati'

Eike Immel
Screenshoot
22.04.2024.
u 19:54

Nijemac je bio vratar, a branio je na golu Borussije Dortmund, Stuttgarta i Manchester Cityja u kojem je završio karijeru

Tijekom osamdesetih godina prošlog stoljeća Eike Immel glasio je za jednog od najpoznatijih njemačkih nogometaša, a sudjelovao je u osvajanju europskog prvenstva 1980. godine. Uz to, Imeel je igrao dva finala svjetskih prvenstava 1982. i 1986. godine, a danas je sa 63 godine - socijalni slučaj. Slavni nogometaš koji je branio u Manchester Cityu prima socijalnu pomoć u iznosu od 563 eura mjesečno, gostujući u serijalu ‘Govorimo o novcu’ pričao je o svojim novčanim problemima.

Immel je je rekao da mu na kraju mjeseca kada pokrije sve troškove ostane svega mizernih 2.69 eura. Nijemac je bio vratar, a branio je na golu Borussije Dortmund, Stuttgarta i Manchester Cityja u kojem je završio karijeru. U dresu reprezentacije Zapadne Njemačke upisao je 19 nastupa.

Za vrijeme igračke karijere Immel je zaradio velike novce. Priznao je kako je živio luksuzno i kako nikad nije znao brinuti o sebi. Za sebe kaže kako nikad nije krpom obrisao pod, ne zna niti kuhati. Sa Stuttgartom osvojio je Bundesligu 1992. godine, kao i njemački Superkup, a 1989. godine igrao je u finalu tadašnjeg Kupa Uefe.

- Nikad nisam u životu obrisao pod, a ne znam ni kuhati. Poslovi kao što su pranje i čišćenje su mi strani, a ne znam koristiti niti perilicu rublja.. Ali zato što treniram djecu u lokalnoj zajednici gdje volontiram mi gazdarica lokalnog restorana dozvoljava da naručim za jelo što želim na dnevnoj razini - otkrio je.

Po završetku igračke karijere Immel je neko vrijeme radio kao trener niželigaša Heilbronna između 1998. i 2001. godine. Kasnije je surađivao s Christophom Daumom u turskom velikanu Fenerbahčeu kao trener vratara, radio je još u Bešiktašu i bečkoj Austriji, ali onda je zapao u financijske probleme, te je 2008. godine proglasio osobni bankrot.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije