STRUČNA ANALIZA

'Bilo je puno grešaka u sredini koja je naš adut. No, mi smo momčad koja je spremna poginuti u svakom trenutku jedan za drugoga'

Igor Kralj/Pixsell
06.12.2022.
u 07:09

"Mi smo momčad koja je spremna poginuti u svakom trenutku jedan za drugoga i zato ima puno istrošenosti kod naša tri senatora u veznoj liniji, Modrića, Brozovića i Kovačića, a i Perišića jer daju svaki atom snage za momčad, rekao je Tokić

Slavilo se i u Omanu, stručni stožer te reprezentacije na čelu kojeg je Branko Ivanković zajedno je gledao utakmicu hrvatske reprezentacije, a iz Omana nam se javio njegov pomoćnih Mario Tokić, bivši hrvatski reprezentativac. 

- Veselo je ovdje, hvala Bogu, gadno je i napeto bilo. Cijeli stožer bio je na okupu, bilo nam je lakše zajednički gledati, nas pet se skupilo i morali smo nazdraviti nakon utakmice - rekao je Mario Tokić i onda se okrenuo samoj utakmici s Japanom. - Bila je to jako teška utakmica, mislim da smo se u prošloj utakmici istrošili, nismo bili fizički pravi i to se vidjelo u tehničkim greškama koje smo radili. U sredini smo puno griješili, očito su nas dobro skautirali, radili su pritisak na Luku. Naviknuli smo gledati Luku u velikim izdanjima, i sad je on igrao dobro. No, bilo je puno grešaka u sredini koja je inače naš najveći adut pa su nam Japanci prijetili iz polukontre, bili su ravnopravni pa i bolji. Kad smo utakmicu stabilizirali, počeli mirnije igrati, počeli kontrolirati, primili smo gol u toj zoni ‘Cesarini’, u zadnjim trenucima prvog dijela i to je nedopustivo. Uz to, vidjeli smo da su nam Japanci, iako nemaju visinu, jako puno prijetili iz prekida i na tome moramo poraditi.

Stoperi su ponovno bili odlični. 

- Od početka SP-a Lovren i Gvardiol su najbolji stoperski par na Svjetskom prvenstvu, svaka čast Englezima i Brazilcima, naša dva dominiraju, odlično se nadopunjavaju. K tome, stoje visoko i možemo raditi visoki presing po izgubljenoj lopti. To je velika stvar, a danas je i Livaković bio jako siguran u igri. Vidjelo se da smo baš prava momčad, dosad je na SP-u bilo momčadi s većim zvijezdama od nas, a otišle su kući. No, mi smo momčad koja je spremna poginuti u svakom trenutku jedan za drugoga i zato ima puno istrošenosti kod naša tri senatora u veznoj liniji, Modrića, Brozovića i Kovačića, a i Perišića jer daju svaki atom snage za momčad. 

Veliki junak bio je Dominik Livaković s tri obranjena jedanaesterca. 

- Penali su lutrija, ali kad pogledamo Livakovića dugi niz godina, on je vratar koji ima čvrstinu i mirnoću s tim dječačkim izrazom lica. Cijelu je utakmice bio miran i koncentriran i takav je bio i kod jedanaesteraca. Vjerujem da su naši skautirali i znali gdje tko puca, ali tu je najvažnije ono što golman odradi. Igor Panadić je ovdje trener golmana i rekao je da je važno tko će pucati, ali kakav će biti golman je još važnije, pobijediti na penale momčad koja je izbacila Njemački i Španjolsku, moramo biti zahvalni Livakoviću i čestitati mu. - priča Tokić.

Hrvatska je u četvrtfinalu, radni novo nogometno čudo? 

- Oduvijek je moje mišljenje - ako Hrvatska ode na SP ispunila je cilj, prolazak skupine je fenomenalan, a sve dalje je fenomenalno, ovi su nas dečki naviknuli na fenomenalne stvari i četvrtfinale je čudo, fenomenalan uspjeh i stožeru i momčadi, savezu, navijačima i medijima svaka čast jer se ponovo stvorila prava atmosfera. Sad je pitanje hoće li biti dovoljno dana za odmor, ali ovi dečki koji su ušli pokazali su i da imamo širinu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije