Kvalifikacije za Euro

BiH upisala poraz protiv izravnog konkurenta za EURO

Džeko i izbornik Hadžibegić
PIXSELL
26.03.2023.
u 22:37

Nakon otvaranja kvalifikacija za Europsko prvenstvo pobjedom protiv Islanda, BiH je poražena u drugoj utakmici, na gostovanju protiv Slovačke, rezultatom 2:0.

Moglo bi se reći da je BiH utakmicu izgubila u lošem prvom poluvremenu, dok je nastavak utakmice bilo koliko - toliko solidan, međutim reprezentacija se nije uspjela vratiti u igru.

Već u 13. minuti Slovaci su poveli preko Maka. BiH je naivno primila gol nakon slobodnjaka.

Nakon pogotka, Slovaci su nastavili pritiskati, a bh. igra je ostala na "zabrinjavajućoj" razini. Da stvar bude gora, Haraslin u 40. minuti povećava na 2:0.

U 43. Miličević je zamalo postigao autogol nakon vraćanja lopte golmanu Šehiću. Bh. igrač nije pogledao gdje se nalazi golman, pa je nes(p)retno reagirao, a srećom ovaj je bio priseban.

U nastavku, najbolja prilika propuštena je u 66. minuti kada je Demirović glavom ciljao malo pored gola. BiH je zaigrala čvršće, ofanzivnije, ali to nije bilo dovoljno da se ostvari bolji rezultat protiv izravnog konkurenta.

Od ostalih utakmica u skupini, Island je u gostima razmontirao Lihtenštajna rezultatom 7:0, dok su Portugalci, također u gostima, savladali Luksemburg 6:0, a Cristiano Ronaldo je nastavio trpati mreže protivnika, te je zabio 2 gola. Prvi gol postigao je petom.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije