BiH - Finska 1:3

BiH izgubila od Finske, izgubljene sve šanse za doigravanje

13.11.2021.
u 15:40

Nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i Finske u Zenici su odigrale utakmicu od velike važnosti u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Na kraju su potpuno zasluženo slavili gosti (3:1), koji su 50 minuta na terenu imali igrača manje.

Izabranici Ivayla Peteva od početka su krenuli agresivno prema golu gostiju, a već u 8. minuti utakmice zmajevi su tražili jedanaesterac jer je rukom u kaznenom prostoru Finske igrao Vaisanen, no sudac Oliver se nije oglasio. 

Kako je vrijeme prolazilo gosti su sve više dolazili do lopte, a u 23. minuti nakon udarca iz kuta za Finsku je sviran jedanaesterac nakon što je Pjanić igrao rukom u kaznenom prostoru. Loptu je na bijelu točku stavio Pukki, ali Šehić je pročitao njegovu namjeru i odličnom intervencijom spasio svoja vrata.

No, i odlični Šehić šest minuta kasnije nije mogao učiniti ništa. Pukki je prošao po desnoj strani i proigrao Forssa, a njemu nije bilo teško pogoditi mrežu BiH i dovesti svoj tim u vodstvo.

I nakon toga Finci su stajali dobro na terenu, no u37. minuti utakmice na lijevoj je strani probio Kolašinac, a neoprezno ga je i grubo srušio Raitala, te mu je sudac Oliver pokazao izravni crveni karton.

Sada BiH ima igrača više na terenu. Izbornik Petev reagirao je odmah i umjesto ozlijeđenog kolašinca na teren poslao napadača Ermedina Demirovića. 

Nakon toga BiH je konce igre preuzela u svoje ruke, do poluvremena je bilo nekoliko obećavajućih prilika za zmajeve, ali rezultat se nije mijenjao. Na poluvrijeme se otišlo s vodstvom gostiju 1:0.

Suprotno od očekivanog, nogometaši BiH su drugo poluvrijeme započeli katastrofalno. U 50. minuti utakmice, nakon greške Ćivića, lopta dolazi do Robina Loda koji je zakucava iza leđa Šehića i Finska vodi s dva pogotka razlike.

U 69. minuti utakmice BiH smanju je zaostatak. Zmajevi se vraćaju u igru nakon odličnog pogotka Luke Menala. To mu je prvi dodir s loptom jer je samo par minuta prije ušao u igru.

I onda ponovno hladan tuš za navijače na Bilinu polju. Samo tri minute kasnije nakon ubačaja s desne strane sam pred Šehićem našao se Shaughnessy i zatresao mrežu. 3:1 za Finsku. 

Do kraja su nogometaši BiH pokušavali doći do izjednačenja, ali sve su to bili jalovi napadi koje su Finci s lakoćom neutralizirali. Ostalo je 3:1 za Finsku a reprezentacija BiH oprostila se od bilo kakve šanse za plasman u doigravanje za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije