Glasovalo se između Meksika i BiH

BiH dobila domaćinstvo Svjetskog taekwondo prvenstva za kadete

28.01.2022.
u 16:19

Bosna i Hercegovina je dobila domaćinstvo Svjetskog taekwondo prvenstva za kadete koje će 2023. godine biti održano u Sarajevu, saopćeno je iz Taekwondo saveza BiH.

Na današnjoj sjednici Upravnog vijeća svjetske Taekwondo federacije glasovalo se između Meksika i Bosne i Hercegovine, a nakon prezentacije pristupilo se glasovanju na kojem je naša država dobila domaćinstvo većinom glasova.

- Odlučivalo se između meksičkog Cancuna, jednog od najpoznatijih turističkih gradova svijeta i Sarajeva, a 90 posto članova Upravnog vijeća dalo je glas Bosni i Hercegovini što je najbolji pokazatelj našeg statusa u taekwondo svijetu - istaknuo je generalni tajnik Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine Vedran Ćubela.

Podsjećamo, Taekwondo savez BiH ranije je organizirao dva europska prvenstva, 2020. za seniore i kadete, te 2021. godine za juniore, a sada će prvi put biti domaćin natjecanja na svjetskom nivou.

- Imamo odlične kapacitete i resurse za organizaciju ovako značajnog natjecanja. Nakon organizacije europskih prvenstava imamo veliko iskustvo i znanje za uspješnu realizaciju Svjetskog prvenstva. Grad Sarajevo je poznat po Olimpijskim Igrama i EYOF-u, a sada možemo reći da je postao taekwondo grad. Siguran sam da ćemo se ponovno pokazati kao odlični domaćini - dodao je Ćubela na kraju.

Svjetsko taekwondo prvenstvo za kadete bit će održano 2023. godine, a konačan datum održavanja biće objavljen naknadno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije