Reprezentacija BiH

BiH bi pobjedom osigurala prvo mjesto u skupini

14.11.2018.
u 08:45

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Beču priprema se pred važan susret UEFA Lige nacija s izabranom vrstom Austrije. Utakmica će se igrati u četvrtak 15. studenog u 20.45 sati na Ernst Happel stadionu, gdje domaćini očekuju oko 40.000 gledatelja. Od tog broja, 10 do 15 tisuća navijača trebalo bi bodriti zmajeve.

Prilika za plasman dalje

Nakon tri odigrane utakmice reprezentacija BiH ima 9 bodova i već u četvrtak može osigurati prvo mjesto u skupini te plasman dalje. Treba dodati da se velik broj bh. navijača okupio ispred centra gdje su trenirali zmajevi, no ulaz im je bio zabranjen jer je trening bio zatvorenog tipa. Svi igrači su trenirali, osim Gojka Cimirota koji ima problema s Ahilovom tetivom. Reprezentaciji se priključio i vratar Kenan Pirić, koji je naknadno pozvan kao zamjena za ozlijeđenog Asmira Begovića. Izbornik Robert Prosinečki prije treninga je za službenu stranicu Nogometnog saveza BiH izjavio da je “pred ekipom kratko razdoblje da se pripremimo za ovu bitnu utakmicu s Austrijom”.

- Sigurno je da neće biti lako, ali možemo očekivati dobru utakmicu pred punim stadionom. Bit će zanimljivo igrati pred oko 15 tisuća naših navijača. Igrat ćemo kao i dosad, igrači će sigurno ponovno dati sve od sebe i možemo očekivati dobar rezultat. Zadovoljni smo formom igrača, 95 posto reprezentativaca su standardni u svojim klubovima što je pohvalno. Imamo pobjednički niz koji je napravio dobru atmosferu u timu. Najvažnije je da su igrači zdravi i spremni da odigraju dobru utakmicu u četvrtak - kazao je Prosinečki. Mini-pripreme za duele s Bosnom i Hercegovinom i Sjevernom Irskom u okviru Lige nacija započela je i reprezentacija Austrije, čiji nogometaši duel s bh. nacionalnim timom dočekuju s mnogo optimizma. No, atmosferu u austrijskom nacionalnom timu pokvarile su vijesti koje su stigle iz Njemačke, odnosno iz Leipziga. Naime, veznjak RB Leipziga Marcel Sabitzer ozlijedio je butni mišić u prvenstvenom ogledu s Bayer Leverkusenom te je otkazao dolazak na okupljanje. Izbornik austrijske reprezentacije Franco Foda je reagirao i umjesto njega pozvao veznjaka LASK-a Goigingera koji još uvijek nema nijedan nastup za A vrstu.

Džeko nije nezaustavljiv

A u povodu utakmice s reprezentacijom BiH za austrijske medije govorio je napadač ove reprezentacije i član njemačkog Augsburga Michael Gregoritsch. Novinari su ga, između ostalog, pitali o Edinu Džeki, a on je poručio da napadač Rome nije nezaustavljiv. - Džeko je napadač svjetske klase koji je ostavio trag u svakom klubu za koji je igrao. Ali nije ga nemoguće zaustaviti da ne postigne gol. Moramo raditi kao tim i pomagati jedan drugom - rekao je Gregoritsch. Spomenuti napadač je za reprezentaciju dosad upisao 7 nastupa uz jedan gol. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije