reprezentacija bih

BiH bi dobro došla Pjanićeva kreacija u Finskoj, ali netko ga mora kompenzirati

05.06.2019.
u 10:54

Reprezentativci BiH suglasni su u ocjeni kako je Finska, s kojom će igrati 8. lipnja, težak protivnik, ali se nadaju kako mogu iskoristiti njihove slabosti. Finska je u posljednje vrijeme posebno neugodna na domaćem terenu.

Ozbiljna momčad

- Finska je težak protivnik, ali nadam se kako možemo pobijediti. Rezultati i statistika koje imaju pokazuju kako se radi o ozbiljnoj reprezentaciji koja dobro igra i koja 14 utakmica nije primila pogodak kod kuće - rekao je član stručnog stožera nogometne reprezentacije BiH Elvir Rahimić medijima u povodu utakmice protiv Finske.

Rahimić je još izrazio nadu kako će bh. vrsta “pronaći ključ njihove odbrane” i uspjeti doći do sva tri boda.

Reprezentativac BiH Ibrahim Šehić također smatra kako Finci imaju kvalitetnu reprezentaciju, s dobrim i uigranim nogometašima.

- Očekuje nas teška utakmica, moramo biti fokusirani. Finci imaju odličan kolektiv i to je njihova najveća prednost - istaknuo je Šehić.

Branič Darko Todorović dijeli mišljenje s kolegama iz reprezentacije, ali i naglašava kako nije lako igrati ni s jednom reprezentacijom te kako se treba truditi kako bi uspjeli.

- Ni jedna ekipa nije lagana, svi treniraju kao i mi. Drago mi je što sam dio reprezentacije. Već godinu dana sam tu i svaki me poziv u raduje. Mi moramo biti pravi, igrati onako kako znamo i pobjeda tada ne bi trebala doći u pitanje - poručio je, između ostalog, Todorović.

Kompletni treninzi

U međuvremenu se kompletiralo stanje ne treninzima. Iako protiv Finske Miralem Pjanić nema pravo nastupa, on je na treninzima bio već od ponedjeljka. Sigurno je kako bi njegova kreacija na sredini terena dobro došla izborniku Robetu Prosinečkom na utakmici protiv Finske, ali njegov će izostanak netko drugi morati kompenzirati. Nakon teške sezone, koju je većina bh. nogometaša imala u svojim klubovima, dojam je kako se na treninzima radi više na osvježavanju igrača, što je i razumljivo s obzirom na to da ih očekuju dvije fizički zahtjevne utakmice.

Utakmicu 3. kola skupine J kvalifikacija za EURO 2020 reprezentativci BiH igrat će 8. lipnja u Tampereu protiv Finske, a tri dana kasnije u 4. kolu u Torinu protiv Italije.

Poslije dva odigrana kola Italija je lider na ljestvici skupine J s maksimalnih šest, Grčka i BiH imaju po četiri, Finska tri, dok su Armenije i Lihtenštajn bez bodova. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije