Kvalifikacije za SP: BiH - Estonija

Bez obzira na to što je BiH favorit, večerašnji joj je susret veliki test

06.09.2016.
u 09:00

“Što je bilo, bilo je, sada igra počinje” dječja je pjesma nekih generacija koja nas već danas upozorava da od večeras nema vremena u prostoru za tradicionalne “balkanske šale, šegu i šoru”.

Večeras nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine izlazi pred svjetsku javnost pokazati koliko je zaista moćna u nogometnom nadmetanju i da je startna pogreška u proteklim kvalifikacijama zaista bila slab dan zmajeva. Od večeras, od 20.45 sati, BiH je potrebna puna ozbiljnost svih članova reprezentacije, navijača i svih onih koji su u bilo kakvom kontaktu sa Savezom.

Plasman na SP donosi puno

BiH otvorenih očiju treba krenuti u nove pobjede, bez kojih nam nema otvaranja zrakoplovne linije Sarajevo - Moskva, a ona nam itekako treba zbog ugleda našeg nogometa i napokon zbog “B strane” sportske medalje - novih ugovora i bankovnih transakcija. Nećemo se podsjećati ogromnih poslovnih promašaja u pripremama za nastupe i nastupima na velikim sportskim nadmetanjima, ali se u bh. taboru ne mogu pravdati prozaičnim razlozima kakvih uvijek imamo napretek. Ne trebaju nam slučajevi “O’Leary”, “faul nije faul”, ne trebaju nam “kasete” u eri novih tehničkih dostignuća, BiH trebaju pobjede i samo pobjede, ali ne isključivo zbog sportskog uspjeha nego i zbog poslovnog plusa nogometne kuće. Nema tog kalkulatora koji će izračunati koliko je novca otišlo u vjetar nakon što se BiH ekspresno vratila sa Svjetskog prvenstva. Potrebno je prestati analizirati sportske promašaje, kakvih je iskreno i bilo, te početi s analizama uspjeha dok još uvijek na travnjaku postoji generacija igrača predvođena Džekom, Pjanićem, Begovićem, Đurićem, Ibiševićem, Lulićem... Izostanak s još jednog velikog natjecanja napravio bi nam velike razvojne probleme u nogometu jer očigledno je kako u ovoj zemlji imamo ogromnu rupu u kontinuitetu rada s mladom reprezentacijom, što opet pokazuju njezini rezultati.

Test

Zbog toga bi u reprezentaciji BiH morali već protiv Estonije krenuti s nadigravanjem i pobjedom koja bi je povela u novi pobjednički niz kojim bismo nadogradili rezultate iz ove godine. Iz tog razloga je i ova utakmica, u kojoj je BiH favorit, veliki test zbog svoje specifičnosti. Sinoć su do kasno u noć članovi stručnog stožera predvođeni Baždarevićem i poslije završnog treninga razmatrali najbolji sastav s kojim bi trebali istrčati na teren protiv Estonije i zbog nekih iznenadnih i nepredviđenih poteškoća su u dvojbi kako postaviti prvih jedanaest. - Manje ozljede su u pitanju kod nekih igrača koji su do sada imali prednost u odnosu na ostale i ne bih želio ništa predviđati te davati prednost bilo kojem igraču. Nastupit će trenutačno najsposobniji i najbolji, ne smijemo riskirati s bilo kojim igračem, treba nam sastav koji je potpuno spreman, kazao je za “Večernji list”, šef stručnog stožera Meša Baždarević. Večeras bi njegovi izabranici morali zaigrati kolektivnom igrom u kojoj će svaki pojedinac pružiti svoj maksimum te igrati prvom loptom i racionalnim proigravanjima i dodavanjima, tako da samo kiša može ohladiti ozračje na Bilinu polju. •

Nogometni reprezentativci BiH su napravili sjajno ozračje u Trening kampu NS BiH. Dok je Miralem Pjanić bio u ulozi snimatelja, na ‘scenu’ su izlazili trener Eso Ibrahimović te novajlije Danijel Milićević i Tomislav Tomić koji su imali pokazati pjevačke sposobnosti. Pjanić je preko Snapchata podijelio nekoliko snimki na kojima se vidi kako je izgledao provod u kampu, a posebnu pohvalu za pjevanje dobio je Ibrahimović koji je sevdalinkom “Bosno moja” napravio šou. Milićević je pjevao Šabanovu pjesmu “S namerom dođoh u veliki grad”, a Tomić “Ti me varaš najbolje” od istog izvođača. (sportsport.ba)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije