Legia Warszawa

Bez najboljih igrača poraženi od CSKA

04.07.2016.
u 08:00

Protivnik Zrinjskog u 2. pretkolu Lige prvaka, Legija iz Varšave, odigrala je prijateljsku utakmicu s bugarskim CSKA iz Sofije. Ova prijateljska utakmica se igrala u Austriji, gdje poljski prvak provodi pripreme za sezonu. Poljaci su poraženi s 0:1, a jedini pogodak zabio je Arsenio Nunes, piše Večernji list BiH.

Nisu imuni na kontre

Poljaci su primili pogodak nakon jedne kontre Bugara. Loptu su igrači CSKA dva puta u jednom navratu ubacivali u peterac, a tek u drugom naletu je Nunes zabio glavom. Inače, na ovoj utakmici poljska momčad je vodila igru i stvorila je nekoliko dobrih prilika, ali pokazala je i dosta slabosti. Poljaci nam nisu izgledali pretjerano brzi, pogotovo u zadnjoj liniji, pa nije ni čudo što nisu imuni na kontre. U prvom dijelu Legija nije imala pravu priliku, Bugari su bili bolji. U nastavku su obje momčadi mogle zabiti po koji pogodak, ali bolji dojam je ostavio CSKA. Ipak, dio toga treba otpisati jer vidljivi su tragovi pripremnog razdoblja, pa bi u vrijeme kada bude igrala sa Zrinjskim trebala izgledati fizički bolje. Za Legiju nije igrala najbolja postava. Poljaci su počeli utakmicu u sastavu: Malaraz, Broz, Rzezniczak, Lewczuk, Hloušek, Vranješ, Moulin, Aleksandrov, Guilherme, Kucharcyk, Niezgoda. Na ovoj utakmici nisu igrali najbolji igrači - Nikolić, Duda, Pazdan i Jodlowiec. Spomenuta četvorka je s manje ili više uspjeha za svoje reprezentacije nastupala na Europskom prvenstvu. Nikolić je za Mađarsku ušao s klupe na jednoj utakmici, dok je za Poljsku branič Pazdan bio jedan od najboljih igrača na četiri utakmice na koje je nastupio, tri nastupa na Euru za Poljake imao je Jodlowiec, dok je po mnogima najbolji igrač ove momčadi Duda nastupio na tri utakmice za Slovačku. Jasno je kako bi s ovim igračima u postavi Legija bila puno bolja, ali teško je očekivati kako će sva četvorica igrati na prvoj utakmici u Mostaru, s obzirom na to da nisu imali pravi odmor nakon prošle sezone.

Vrijednosti

Inače, vrijednost CSKA iz Sofije na Transfemarktu trenutačno iznosi 3,61 mil. eura, što je znatno manje od vrijednosti koju u ovom trenutku ima Zrinjski (6,78 mil. eura). Legija, prema spomenutom renomiranom portalu, ima vrijednost 24,4 mil. eura. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije