Nova obrana WBO naslova

Beljo: Više sam očekivao od svog protivnika

08.03.2016.
u 08:00

Krivo mi je kako je WBO dao priliku takvom boksaču, rekao je Beljo

- Nakon meča sam iskreno bio razočaran. Ja sam toliko toga uložio u pripremu za meč, ali protivnik koji sam imao bio je potpuno nedorastao. Krivo mi je kako je WBO dao priliku takvom boksaču. Istina, možda sam na njega psihološki djelovao na način da on nije pokazao što može. Ipak sam ga jednom ranije pobijedio. Ušao sam furijozno u ring i dva puta ga već u 1. rundi rušio na pod. U stanci nakon prve runde on nije ni znao na što se žali, ali liječnici su prekinuli meč. Da je onako uzdrman ušao u drugu rundu, tek bi onda dobio težak nokaut. Ovaj meč posvetio bih svom prijatelju i kondicijskom treneru Damiru Zupcu. On je stručnjak koji je uvijek bio uz mene i ovo je jedan način na koji mu se mogu zahvaliti, kazao nam je nakon prespavane noći i nove obrane europskog WBO naslova protiv Maika Kurzweila mostarski boksač Damir Beljo.

Tražiti velika imena

Beljo je nakon meča uzeo mikrofon i kazao publici “ja sam iz Bosne i Hercegovine kako bi ovdje pružio dobru borbu” nakon čega se publika u Graswaldu gromoglasnim pljeskom odužila mostarskom boksaču.

Mostarac je htio kazati kako je spreman i sposoban boriti se s puno kvalitetnijim boksačima.

Pregovori

- Kako dolazim iz BiH, nemam toliko jak lobij kao neki drugi boksači. Ipak, zbog svog stila boksa mogu biti zanimljiv. Ne znam kada mogu očekivati borbu za WBO naslov prvaka, iako do nas dolaze glasovi kako bi aktualni prvak Krzysztof Głowacki bio spreman na tako nešto ako sad obrani svoj naslov. Bilo je i nekih kontakata s RTL-om oko eventualnog meča s Marcom Huckom. Otvoren sam za sve opcije, želim se boriti samo s najboljima, dodao je Beljo.

U profi boksu vrijede posebna nepisana pravila... Beljo je prije svega opasan protivnik za konkurenciju, a dovoljno to govori i njegov stopostotni profi omjer od sve 22 pobjede iz 22 meča (više od 80 posto mečeva je završavao nokautom). Bolje rangirani protivnici dobro će odvagnuti prije nego se odluče ući u ring s Beljom. On je opasan nokauter, ali nije toliko atraktivan publici, jer dolazi iz BiH, zemlje koja nema značajan rejting u svijetu boksa. Meč s njim teško je komercijalizirati, a ulazak u ring s njim je velik rizik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?