Profi boks

Beljo nakon duge stanke opet u ringu

11.02.2017.
u 07:00

Damir Beljo večeras će ponovno ući u profi ring. Nakon 11 mjeseci izbivanja iz boksa zbog teške ozljede i dugog oporavka, Beljo će ponovno navući rukavice u Düsseldorfu (Njemačka). Protivnik će mu biti rumunjski boksač Vasil Dragomir.

Ozljeda ga usporila

- Zbog ozljede i nemogućnosti da branim WBO naslov europskog prvaka sam i izgubio tu titulu. Zbog ozljede nisam mogao prihvatiti ni meč u Las Vegasu za svjetski naslov na reviji na kojoj bi mi uvodni meč boksao i veliki Bernard Hopkins. Sada sam prihvatio meč u Njemačkoj, jer sam došao u mogućnost da izgubim status izazivača za svjetski naslov. Da sam ostao bez meča dulje od godinu, postojala bi mogućnost da budem izbrisan s ljestvica zbog neaktivnosti. To si nisam smio dopustiti pa sam prihvatio lakšeg i puno manje afirmiranog protivnika i meč u kojemu, osim aktivnosti, ne mogu puno dobiti, govori nam iskreno Damir Beljo o svojim motivima.

Rumunjski boksač može puno dobiti eventualnom pobjedom, ali i sa svakom rundom koju izdrži u ringu s Mostarcem.

- Istina, njegov profi omjer je loš. Ipak, dok je bio amaterski boksač, bio je prvak svoje zemlje, a to sigurno nešto govori. Definitivno neću olako ući u meč, pogotovo što ni ja nisam na svom maksimumu, a ovo je sport u kojemu jedan udarac može odlučiti protivnika - dodaje Beljo.

Mostarski boksač jučer je bez većih poteškoća prošao vaganje. Reviju u Düsseldorfu inače će organizirati Ramac Ivan Dijaković, u čijemu se kampu Beljo inače pripremao za brojne mečeve. Ipak, nakon meča, bez obzira na njegov ishod, Mostarac bi trebao imati još jedan težak zadatak.

Moguće operacije

- Konzultirat ću se sa svojim liječnicima Ostojićem i Grlom što mi je dalje činiti. Imam probleme sa šakama koje sam lomio, kao i s laktovima. Vjerojatno ću opet pod nož kako bih te probleme otklonio i kako bih se nakon toga mogao maksimalno vratiti boksu. U pripremi za ovaj meč sam zbog problema s tijelom bio prisiljen trenirati drugačije. Prestao sam šepati tek prije mjesec dana - zaključio je Mostarac koji će večeras imati 23. profesionalni meč, a prethodna 22 završavao je pobjedom.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije