ZRINJSKI-ŠIROKI BRIJEG (17SATI)

Baka: Nadam se kako će se i naš “zapad” probuditi

05.05.2018.
u 11:05

Zrinjski danas dočekuje Široki Brijeg (17 sati), što je lokalno zanimljiv nogometni događaj. Možda hercegovački derbi Zrinjski i Širokog nadilazi te hercegovačke okvire. Odgovorno možemo kazati kako su ova dva kluba odigrala kroz povijest Premijer lige i neke od najboljih utakmica otkako se to natjecanje igra na području cijele zemlje. Kada se pogleda derbi Zrinjski i Širokog, te sarajevski derbi Željezničara i Sarajeva, prema prikazanoj kvaliteti igre, ogled hercegovačkih rivala puno više puta opravdao je očekivanja.

Respekt prema Širokom

Slična su očekivanja i ovaj put, a naboj je i veći. Zrinjski se bori za naslov, Široki Brijeg za 3. mjesto koje jamči izlazak na europsku scenu. Strateg Zrinjskog Blaž Slišković je rekao:

- Široki ima nešto bolji međusobni omjer u dosadašnjim susretima, ali, ipak, znamo koliko nam znači taj susret. Kvalitetno smo se pripremili za derbi. Naglasio sam svojim igračima ovog tjedna nakon Željezničara, sukladno euforiji koja se diže u gradu, da se ne obaziru na to...

To će biti veliki zadatak za Sliškovića koji ne smije dopustiti da njegove igrače uhvati euforija.

- Igrači se moraju koncentrirati na svoj posao. Široki će imati svoju ambiciju. Sigurno je kako će doći bez kalkulacija i pokušati odnijeti sva 3 boda iz Mostara. Vjerujem kako će i oni igrati napadački i moglo bi se dogoditi da ovaj 50. hercegovački derbi bude neizvjestan do samog kraja. Mi nakon Grbavice radimo u sjajnoj atmosferi, treniramo u miru i goste dočekujemo s respektom, ali i optimizmom i vjerujemo kako ćemo pokazati zašto smo prvi na ljestvici, optimističan je bio strateg plemića.

Moguć je scenarij po kojemu bi Zrinjski već nakon ovog kola mogao slaviti naslov. Za tako je Zrinjskom potrebna pobjeda protiv Širokog te poraz Željezničara koji danas gostuje kod Radnika.

- Normalno je da se nadamo povoljnom rezultatu za nas u Bijeljini, ali iako taj susret počinje pola sata prije našeg, na terenu nećemo razmišljati o toj utakmici. Ovisimo sami o sebi. Situacija je gotovo ista kao i prošle sezone kada je Željezničar ovisio sam o sebi, ali je ispustio prednost i naravno da je moguće da se takva situacija ovaj put nama dogodi. Ipak, vjerujem kako mi nećemo sebi dopustiti takav luksuz, čak ni da se o svemu odlučuje u posljednjem kolu - dodao je Baka.

Sportsko navijanje

Može se reći kako se Mostar zaželio nogometa. Plemići su prethodna tri kola gostovali.

- Očekujem maksimalnu potporu navijača, kakvu smo imali i u Sarajevu. Nismo se nadali tako velikoj podršci na Grbavici. Značilo nam je puno. U razgovoru s igračima sam stekao dojam kako im je ta potpora dala dodatnu snagu. Ovaj put očekujem maksimalnu potporu navijača, ali ne samo onih najvjernijih Ultrasa, očekujem popunjene tribine i da se malo naš “zapad” probudi. Pozivam sve naše navijače da ne budu uz nas samo kada se slavi titula, nego da u ovoj utakmici daju potporu igračima. Želim finu sportsku atmosferu. Ipak su to naši susjedi, naši prijatelji i trebamo nastojati da bude što manje vrijeđanja ili izgreda. Ako ih dočekamo kao prijatelje, onda takav doček možemo očekivati kad odemo na Pecaru, kazao je Slišković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije