ZAČUDILO NAVIJAČE

Avion u kojem je momčad Dinama iznad Crnog mora nestao s radara: Iz zračne luke objasnili razlog

Dinamovi igrači
Marko Lukunic/PIXSELL
31.07.2023.
u 18:31

Gašenje radara je često kod letova preko ukrajinskog zračnog prostora, što im omogućuje sigurniji prolazak. Nakon sat vremena pilot je očito odlučio ponovo upaliti radare, a se avion pojavio u Gruziji

Dinamo ove srijede u 16 sati igra uzvratnu utakmicu drugog pretkola Lige prvaka protiv Astane. U Kazahstan nose 4:0 s Maksimira, a ova bi utakmica trebala služiti samo kao potvrda prolaska u iduću fazu natjecanja.

Već su danas krenuli avionom prema Astani. Let je već u startu kasnio 13 minuta od zakazanog polijetanja u 12:45. Avion je letio preko Srbije i Bugarske pa preko Crnog mora. Međutim, tamo je odjednom nestao s radara na aplikacijama za praćenje letova.

Iz Zagrebačke zračne luke su objasnili o čemu je bilo riječ. "Vjerojatno su isključili radar zbog osjetljivosti zone kojom lete prema Astani, nema brige, vjerojatno će taj radar upaliti kasnije", rekli su za 24 sata.

Ovo je procedura koju koriste mnogi letovi kada prolaze kroz ukrajinski zračni prostor, obzirom da omogućuje sigurniji prolazak. Nakon sat vremena pilot je očito odlučio ponovo upaliti radare, a se avion pojavio u Gruziji. Let je nastavio rutom preko Azerbajdžana, Kaspijskog jezera pa do Kazahstana.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije