EUROPSKO PRVENSTVO

Austrija ušla u osminu finala, Makedoncima se dogodio "turski scenarij"!

Reuters
21.06.2021.
u 20:05

Nizozemci su završili prvi u skupini s devet bodova, Austrija je na šest, Ukrajina na tri i Sjeverna Makedonija nije stigla ni do boda.

Nogometna reprezentacija Nizozemske okončala je nastup u skupini C Eura pobjedom protiv Sjeverne Makedonije 3:0 upisavši i treću pobjedu, dok je u susretu za drugo mjesto Austrija pobijedila Ukrajinu 1:0.

Nakon što su u prvom susretu pobijedili Ukrajinu 3:2, a potom Austriju 2:0, u susretu zadnjeg kola Nizozemci su porazili Sjevernu Makedoniju 3:0. Golove za Oranje zabili su Memphis Depay (24) i Georginio Wijnaldum (51, 58).

Za Sjevernu Makedoniju je do 78. minute igrao Dinamov kapetan Arijan Ademi, dok je njegov klupski suigrač Stefan Ristovski igrao cijeli susret. Branič Rijeke Darko Velkovski također je odradio je cijeli susret. Dodajmo kako je ovo bila posljednja utakmica za reprezentaciju makedonskog kapetana Gorana Pandeva.

U  drugom susretu iz ove skupine Austrija je u direktnom sudaru za drugo mjesto pobijedila Ukrajinu sa 1:0 i po prvi put prošla skupinu na europskim prvenstvima. Pogodak odluke zabio je Christoph Baumgartner u 21. minuti.

Nizozemska je s tri pobjede i devet bodova osvojila prvo mjesto u skupini i u osmini finala igrat će protiv trećeplasirane ekipe iz skupina D/E/F, dok će Austrija u osmini finala igrati protiv Italije. Ukrajinci su treći s tri boda i morat će čekati rasplet u ostalim skupinama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?