Nogomet

Split pobjedom protiv Dinama osvojio Ankovićev memorijal

slika
vl
20.01.2012.
u 18:10

Trener Čačić: Fatos Beqiraj odlazi? Da, k rodbini u Crnu Goru, a potom s nama na pripreme!

Nakon što je finalni susret Memorijala Andrije Ankovića u Gabeli između Dinama i Splita u završio 0:0, Splićani su bili bolji u izvođenju jedanaesteraca (4:2). Najprije je Obilinović promašio vrata, potom je Danijel Zagorec u velikom stilu obranio udarac Badalja. Redom su zabijali Pehar, Leko i Rašić, da bi Mateo Kovačić pogodio gredu. Baraban i Beqiraj bili su precizni, a odlučujući je jedanaesterac za 4:2 zabio Duje Čop.

Slaba posjeta

Pred 600 gledatelja Dinamo je napadao, no nije mogao probiti blok Križanca i Vidića. Ante Čačić i ovaj put je poštedio Lončarića, Rukavinu, Sammira i Bišćana, što zbog ozljeda, što zbog nepripremljenosti i straha od novih ozljeda. Split je zaprijetio tek u 62. minuti nakon što je bivši hajdukovac i dinamovac Mirko Hrgović pretrčao Domagoja Vidu, a čak je i službeni spiker zavapio preko razglasa: “ajde brate, da nek’o dadne pogodak, što čekate!’. Baraban je u posljednjim sekundama svladao Kelavu, ali lopta je pogodila vratnicu.

 - Bili smo nadmoćniji, dominirali smo i stvorili nekoliko zrelih prigoda. Igrači su se svojski trudili. Slijede dva slobodna dana, pa pripreme u Portugalu - rekao je nimalo neraspoloženi Ante Čačić.

 Na glasine da Beqiraj odlazi samo se nasmijao.

 - Ma ne, on će samo dobiti dva slobodna dana kako bi obišao rodbinu u Crnoj Gori. Ne ide on nikamo!

Najbolji igrač Domagoj Vida

 Za najboljeg igrača memorijala proglašen je Vida, a za najboljeg vratara Zagorac (Split). Za igrača koji svojom igrom najviše podsjeća na Andriju Ankovića proglašen je Ante Erceg iz Splita, kojem su nagradu dodijelile Andrea i Josipa, unuke Andrije Ankovića.

 Dinamo: Kelava, Vrsaljko (od 62. Tomečak), Tonel (od 70. Atta), Vida, Pivarić (od 62. Ibanez), Calello (od 52. Pokrivač), Leko, Badelj, Alispahić (od 46. Kovačić), Sylvestr (od 70. Šimunić), Krstanović (od 52. Beqiraj). Split: Vuković (od 46. Zagorec), Marčić (od 46. Čop), Križanac, Vidić, Šindik (od 46. Musa), Golubar, Serdarušić, Erceg (od 70. Obilinović), Babić (od 60. Pehar), Rebić (od 46. Baraba), Hrgović (od 76. Rašić).

 U utakmici za treće mjesto Lokokotiva je pogocima Antolića i Puljića (igrao je i Sopić) svladala domaći GOŠK s 2:0.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije