Upad specijalaca

Specijalci mu upali u kuću prije dvije godine. Zašto? - Ne zna!

duno
VL FOTO
17.10.2011.
u 11:10

Da sam kriv i za što, ni minutu ne bih mogao raditi svoj posao. Ja ga radim od prvog dana ...

Oko 20 mjeseci prošlo je od spektakularnog upada pripadnika specijalne policije Federalnog MUP-a u obiteljsku kuću Igora Dune, policajca iz Kiseljaka. Specijalci u crnom, naoružani do zuba upali su u Duninu kuću u vrijeme dok su mu djeca spavala, pretresli su kuću, zaplijenili privatni pištolj za koji Duno ima urednu dozvolu, nekoliko mobitela, memorijske stikove.

Prijetio mjesecima

“Niti jedna od zaplijenjenih stvari nije mi vraćena, a što je najgore - skoro će dvije godine kako čekam objašnjenje zašto su mi specijalci upali i pretresli kuću, dvije će godine uskoro kako bezuspješno pokušavam sprati ljagu sa svojeg imena”, kaže Igor Duno koji je, da apsurd bude gori, samo dan nakon upada specijalaca odradio redovitu smjenu u Policijskoj postaji Kiseljak u kojoj je zaposlen kao policajac. Duno je tada sumnjao, a danas je kaže potpuno uvjeren da iza intervencije Federalnog MUP-a stoji Kemo Topalović, bivši suprug njegove sadašnje nevjenčane supruge Alene.

“Topalović mi je prije upada prijetio mjesecima, a potpuno sam uvjeren da je on povukao svoje veze u MUP-u i suradnju s nekim mojim navodnim kolegama iz Kiseljaka, lažno me optužio za nasilje u obitelji i dilanje droge. Lažne optužbe su pale jer ništa sumnjivo u mome domu nije niti može biti pronađeno, samo je ostala ljaga s kojom je, vjerujte mi, teško živjeti. Nema dana kada na to ne pomislim, a kako vrijeme prolazi, sve sam odlučniji stvar istjerati do kraja”, ispričao nam je Duno koji se, kaže, sam bori protiv ovakvog sustava i države koja vam “jedan dan šalje do zuba naoružane specijalce, a drugi dan vas pušta da provodite zakon”.

“Da sam kriv i za što, ni minutu ne bih mogao raditi svoj posao. Ja ga radim od prvog dana i pokušavam doći do objašnjenja zašto mi se to dogodilo. Već nakon nekoliko mjeseci u Federalnom MUP-u rečeno mi je da je moj slučaj proslijeđen Tužiteljstvu u Travniku, odnosno tužitelju Seadu Marušiću. Na upite u kojoj fazi je istraga, Marušić odbija odgovoriti, a imam saznanja da mi je čak zamjerio što sam kaznio njegova brata jer je počinio prekršaj u prometu.

Otada odbija sa mnom razgovarati”, ispričao nam je ogorčeni policajac iz Kiseljaka. I sami smo pokušali doznati u kojoj je fazi istraga u ovom slučaju koju vodi Tužiteljstvo u Travniku. Tužitelj Sead Marušić nam je kazao kako je predmet ustupio svojoj kolegici Jasni Šuminović, usprkos činjenici da je upravo on mjesno nadležan za područje Kiseljaka. Ona nam je samo potvrdila da je predmet dobila. “Dok je u fazi istrage, ne mogu vam o njemu ništa kazati”, izjavila je Šimunović.

Ne odustaje

“To je samo način da mi se dodatno oteža dokazivanje nevinosti. Sam sam u ovoj borbi, ali neću odustati. Ne mogu shvatiti ni moju matičnu policijsku postaju koja nije tražila nikakvu istragu u mom slučaju, Federalni MUP koji se nije ni ispričao zbog svega, a pogotovu Tužiteljstvo u Travniku koje na sve moguće načine odugovlači provesti istragu. Dok to ne učine, ja ne mogu tužiti Federalni MUP, a od toga neću odustati. I dalje uporno tražim da zbog prijetnji procesuiraju Kemu Topalovića. U MUP tvrde da ga ne mogu pronaći, a ja im kažem da je u Sanskom Mostu gdje živi s majkom”, kaže Duno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?