stigla zima

Snijeg zabijelio Hrvatsku. Vozači oprez - obvezna je zimska oprema

'gradska..zgb...04.02.2003. snijeg u gradu usporio promet foto: zeljko lukunic'
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/8
Autori: mf/VLM, IČ/VLM
08.12.2012.
u 08:12

U Dalmaciji će u subotu uglavnom biti kiša, nerijetko i obilna. Na sjevernom Jadranu očekuje se jaka i olujna bura s orkanskim udarima.

U većem dijelu zemlje tijekom noći pao je snijeg. DHMZ javlja da će u nizinama debljina snježnog pokrivača biti između 10 i 30 cm, u Gorskom kotaru i Lici od 30 do 50, a na obalama sjevernoga Jadrana i na otocima bližim obali od 1 do 10 cm. U Dalmaciji će u subotu uglavnom biti kiša, nerijetko i obilna. Na sjevernom Jadranu očekuje se jaka i olujna bura s orkanskim udarima. 

Sitan ali vrlo gust snijeg koji je počeo padati noćas i nastavio tijekom jutra prouzročio je velike probleme vozačima na istoku Slavonije. Kako su nam jutros rekli u službi 112 Vukovar, snijeg je donio teškoće u prometu, ali sve ceste su prohodne. Za sada služba 112 nema dojava o prometnim nesrećama ili zastojima izazvanima gustim snijegom koji uporno pada i dostigao je oko 8 sati desetak centimetara visine, a ekipe zimske službe su na prometnicama, čiste i posipavaju kolnik. Na istoku Slavonije povremeno puše i jak vjetar koji nanosi snijeg na već očišćene kolnike. Prometna policija upozorava vozače koji se kreću prometnicom Vukovar - Ilok na pojačani oprez zbog konfiguracije prometnice kao i na prometnicama u županjskoj Posavini.

Iz HAK-a javljaju da je zbog loših vremenskih uvjeta zatvorena dionica riječke obilaznice B6 između čvorova Čavle i Kikovica u oba smjera. Zbog olujne bure autocestom A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica mogu voziti samo osobna vozila.

Na Krčkom mostu i na dionici Jadranske magistrale (D 8) Bakar -Sveta Marija Magdalena promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila). Zbog tehničkih problema na carini prekinut je promet teretnih vozila na GP Slavonski Šamac. Iz HAK-a također upozoravaju vozače da ne kreću na put bez zimske opreme. Ovdje možete pogledati na kojim dionicama vrijede zimski uvjeti.

Šaljite nam svoje snježne fotografije na e-mail dojavi@vecernji.net

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?